Két új olasz járatot indít a Ryanair Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 27. 19:07

Szardíniát és az Adria partján fekvő Puglia tartomány legnagyobb városát, Barit vette célba az ír légitársaság a jövő nyári menetrendjében.

Ezzel összesen nyolcra emelkedik a diszkont légitársaság által Olaszországban kínált úti célok száma, az észak-olasz Milánótól egészen a szicíliai Palermóig.

2019 áprilisától, vagyis a jövő nyári menetrend életbe lépésétől számítva heti két alkalommal repül Budapestről a Ryanair a szardíniai Cagliariba, illetve a pugliai Bari repülőterére. Mind a két járatot a Ryanair az egységesen 189 személyes Boeing B737-800-as típusú géppel teljesíti, ezzel további 23 000 új ülőhellyel növeli a budapesti kapacitásait. Jövő nyártól ezzel a két új desztinációval bővül a Ryanair eddig hat várost érintő hálózata, amellyel eddig Milano-Bergamót, Pisat, Trevisot, Róma Ciampinot, Nápolyt és Palermót jelentette.

Szardínia és Bari az új úti cél

Fotó: turizmus.com

Bari jelentős iparváros az olasz adriai partvidéken, amelynek történelmi belvárosa még a normann idők emlékeit is őrzi. Bari környékén nagyon sok turisztikai látnivaló várja a látogatót, déli irányban Polignano a Mare, a tengerbe nyúló sziklatömbre épült középkori várossal vagy ugyancsak délre, a szárazföld belsejében, Materában a sziklába vájt barlanglakásokkal, a Sassi di Materával, amelyet az UNESCO a világörökség részeként tart számon.

Cagliari pedig a festői Szardínia fővárosa, amelybe ez lesz az első közvetlen repülőjárat Budapestről. Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, amelyet számos komphajó járat is összeköt az olasz szárazfölddel. Különlegesen szép tengerpartjai és nagyszerű konyhája teszi egyedivé a szigetet a turisták számára.

Éppen ez utóbbit emelte ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője az új Ryanair-járat bejelentésekor: „Különösen nagyra értékeljük, hogy a Ryanair révén immár a második közvetlen repülőjáratot üdvözölhetjük Szardíniára. Biztos vagyok benne, hogy a magyar turisták hamar megkedvelik az új lehetőséget. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a meglévő hálózatunk bővítése révén egyre szélesebb választékot kínálhassunk a magyar és az olasz utazóknak is, ebben építhetünk a Ryanair által kínált desztinációkra.”