Orosz és mianmari légitársasággal bővült a Hahn Air rendszere

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 17. 15:53

Az orosz Red Wings Airlines és a mianmari FMI Air is csatlakozott a Hahn Air rendszeréhez, ezáltal a magyar utazási irodák mindkét légitársaság jártaira tudnak repülőjegyet értékesíteni.

Többszöri név-  és tulajdonos váltás után 2013-tól beindította jelenleg is üzemelő járatait az orosz Red Wings Airlines (WZ). Az 1 rubeles, szimbolikus áron elkelt fuvarozó új tulajdonosa a Guta-csoport lett, élén Sergey Belovval, a Russia légitársaság korábbi elnök-vezérigazgatójával. Központjuk a moszkvai Vnukovó repülőtéren működik.

Jelenleg 9 ország 39 városába repülnek Tupolev 204-100 és Tupolev 214 gépekből álló flottájukkal. A társaság jegyei Hahn Air-okmányokon állíthatók ki.

Mianmar luxus légitársasága, a magántulajdonban lévő FMI Air 2012-ben kezdte meg a működését. Első járata Nay Pyi Taw-t az ország fővárosával, Yangonnal kötötte össze, ami nagyon fontos és népszerű útvonal volt. Flottáját tekintve az ország harmadik legnagyobb légitársasága.

Jelenleg 8 belföldi célállomásra repülnek az ATR72-600-as és CRJ 200 jet-ekkel. A nagyobb kényelmet a megnövelt üléstávolságok szolgáltatják, így a gépek 60 fős konfigurációval üzemelnek. Az FMI Air járatai H1 járatszám alatt állíthatók ki a helyfoglalási rendszerekben.