Két új vonatot indít Hollandiából Londonba az Eurostar

Forrás: turizmus.com

 2020. február 04. 13:22

Az egyik vonat Amszterdamot, a másik pedig Rotterdamot köti majd össze a brit fővárossal. Amszterdamba napi két vonat indul április 30-án, Rotterdamba pedig egy május 18-án. Jegyeket február 11-től lehet vásárolni.

A Csatorna alatt áthaladó vonatokat működtető Eurostar azután tudta megtenni ezt a lépést, hogy az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium és Hollandia kormánya megállapodott a határellenőrzésről – számol be a railwaygazette.com.

Jelenleg napi három Eurostar-járat közlekedik az Egyesül Királyság és Hollandia között.Szó van arról, hogy a tavasszal induló két amszterdami vonat után a társaság harmadik és negyedik napi vonatot is indít, de ezek időpontjáról még nincs információ.A holland nemzeti vasúttársaság, az NS szerint arról folynak a tárgyalások, hogy 2021-ben napi öt vonatot indítanának Londonba Hollandiából.

Könnyebb és gyorsabb lesz eljutni Hollandiából Londonba

Fotó: 123rf.com

„A közvetlen járatok könnyebbé és gyorsabbá teszik az utazást. Nem lesz többé szükség a brüsszeli becsekkolásra, így az utasok egy órát spórolnak majd. Ezzel a vasúti közlekedés a repülés valódi alternatívájává válik” – mondta Cora van Nieuwenhuizen holland közlekedési miniszter.

Az Eurostar ehhez azt tette hozzá, hogyha valaki az Amszterdam és London közötti vonatozást választja, akkor 80 százalékkal kisebb lesz a szén-dioxid-terhelése, mintha repülne.„Az Egyesül Királyság és Hollandia közötti vasútvonal az egyik legnépszerűbb Európában, amely 2018 áprilisi megnyitása óta 570 ezer utast szállított” – mondta Mike Cooper, az Eurostar vezérigazgatója.