Összekoccant két Wizz Air gép Romániában

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. március 14. 16:33

Csak anyagi kár keletkezett, miután kedden kora délután Romániában a szucsávai Ştefan cel Mare Nemzetközi reptéren két Wizz Air gép egymásba akadt.

A légikikötő vezetősége az incidenst követően közleményt adott ki, amelyben leírják, hogy a baleset során az egyik, a parkolóhelyéről éppen kiguruló Wizz Air-repülőgép a szárnyával ment neki a másik gép jobb oldali vezérsíkjának. A balesetben senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett.

Ioan Măriuţă, a reptér igazgatója a Monitorul de Suceava portálnak elmondta, az egyik repülő a forgalmi előtéren várakozott, miközben a másik, amelyik épp Dortmundba indult volna, egy jobbra fordulás során koccant az ott álló repülővel.

Az ügy kivizsgálása elkezdődött, a Dortmundba induló 174 utas a reptéren várakozik, egyelőre nem tudják, mikor indulhatnak el, mikor küld a Wizz Air másik repülőt számukra.

A Monitorul de Suceava szerint az ügyben megkezdődött a vizsgálat, de az első információk alapján a szolgálatot teljesítő irányító hibázott, aki nem jól mérte be a két gép közötti távolságot.

(Borítókép: 123rf.com)