Kéthónapos világkörüli út a Quantum of the Seas fedélzetén - VIDEÓVAL

 2014. június 25. 14:55

A világjáró utasoknak nem kell New York-ig szaladni, hogy megláthassák a Quantum of the Seas-t, a ma leginkább várt hajócsodát. A hajó jön el hozzájuk.

A Royal Caribbean International bejelentette az 53 éjszakás Quantum Global Odyssey (Quantum Világkörüli Utazás) részleteit. A hajóút 2015. május 2-án indul New York mellől az új bázis-kikötőbe Sanghaiba (Baoshan/Kína). A Quantum of the Seas a 2014. november-2015. áprilisi new york-i bevezető szezont követően világkörüli útjára, érkezését számos világvárosban ünneplik majd.

A Quantum of the Seas közel kéthónapos, különleges útvonal az Atlanti-óceánon indul, majd következik a Földközi-tenger, az Arab-öböl és az Indiai-óceán.

Aki nem kíván részt venni az egész világkörüli úton, választhat a Quantum Global Odyssey-t alkotó öt hajóút közül, melyek 3-16 éjszaka hosszúak.

Az első egy 11-éjszakás, óceánt átszelő hajóút – Cape Libertyből Spanyolországba, mely 2015. május 2-án indul Bayonne, New Jerseyből Barcelonába, s útközben megáll az Azori-szigeteken Ponta Delgadán, valamint Cartagenaban és Palma de Mallorcán,

A második egy 16-éjszakás hajóút át a Szuezi-csatornán – a hajó Barcelonából indul május 13-án Dubaiba, s útközben megáll Rómában (Civitavecchia) és Nápolyban, majd Athénban és Aqaba-ban.

A következő, 14-éjszakás, Indiát és Délkelet-Ázsiát érintő hajóút május 29-én indul Dubaiból és kiköt Muscatban (Omán), Penangon (Malajzia), Cochinnál (India) és Singapore-ban.

Ezután következik egy rövid, 3-éjszakás maláj körút, mely június 12-én indul Singapore-ból és mielőtt visszatér, megáll Kuala Lumpurban (Port Klang kikötő – Malajzia).

S végül, június 15-én indul Singapore-ból egy 9-éjszakás 'Egzotikus Ázsia' nevű útvonal, mely Ho Chi Min város (Phu My kikötő – Vietnám), két nap Hong Kong és Xiamen (Kína) után érkezik Shanghaiba (Baoshan kikötő – Kína).