Kétmillió utas a BAHART hajókon

Forrás: turizmus.com

 2021. november 10. 14:54

November 10-én köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. a kétmilliomodik utasát az idei, 175. jubileumi hajózási szezonban. Amennyiben folytatódik az eddigi trend, úgy az elmúlt 20 év legmagasabb utasszámával zárhatja az évet a BAHART.

Már az évközi utasszámok is előrevetítették, hogy a BAHART kompok idén újabb csúcsot döntenek. A kiváló őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények hozzájárultak ahhoz, hogy a kompforgalom már 2021. október 17-én elérte a teljes 2019. évi utasszámot - közölte a társaság. Az előzetes prognózis alapján a kompon szállított utasok száma év végére meghaladhatja az 1 millió 375 ezer főt, amire utoljára 24 évvel ezelőtt, 1997-ben volt példa.

Ha a tendencia kitart, akkor a szállított személyek száma 38%-kal, a gépjárművek száma 50%-kal lesz magasabb, míg a kerékpároké közel kétszer annyi lesz, mint 2015-ben volt.

A BAHART idei kétmilliós utasszámának elérésében természetesen fontos szerep jutott a személyhajózásnak is, amely keretében a hajók a tavalyi évet 23%-kal (települési járatok +20%, séta-, program- és rendezvényhajók +35%) meghaladva, 649 ezer utast szállítottak idén.

bahart

A kétmilliomodik utazó 100.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát nyert

Fotó: BAHART

A szerencsés dunakeszi kiránduló párt, akik a kétmilliomodik utazók voltak, a társaság vezérigazgatója, Veigl Gábor 100.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyával jutalmazta a Széchenyi István komp fedélzetén.

A kiemelt fejlesztések jövőre is folytatódnak a BAHART-nál. A Társaság modernizációja a Magyar Állam tőkeemelésének eredményeként két új komp és két új személyhajó beszerzésével, a kisebb hajók felújításával, az online jegyvásárlás bevezetésével, a menetrend- és szolgáltatáskínálat további finomításával folytatódik.

A BAHART kompok az év minden napján közlekednek továbbra is: november 8-tól téli menetrend szerint óránként, Szántódrévből 7 és 18 óra között, míg Tihanyrévből 7.15 és 18.15 között.

December 4-én pedig Mikulás Hajókkal utazhatnak az érdeklődők a Balatonnál. Balatonfüreden és Siófokon, a Szent Miklós hajó fedélzetén szórakoztató programok, játékos feladatok, és Mikulás csomag várja a gyermekeket és szüleiket.