Kétszázmillióból bővítenék a Munkácsy Múzeumot

Forrás: MTI

 2016. augusztus 25. 14:39

Kétszázmillió forintra pályázik Békéscsaba önkormányzata az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból a Munkácsy Mihály Múzeum bővítésére. Erről döntött soron kívüli, csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

Az előterjesztés szerint a két önálló, de egymás mellett lévő épületből álló Munkácsy Mihály Múzeum programjaira és kiállításaira fokozatosan emelkedő számú látogató érkezik, a közösségi és kiállítóterek már nem képesek kulturáltan befogadni e tömeget. Ezért vált szükségessé a bővítés, a két, jelenleg különálló épület összekötésével megoldódhat a probléma.

Az újonnan kialakított zárt tér kiállító- és közösségi fogadótérként is hasznosítható lenne, és esős időben sem kellene a jövőben az épületek között gyalogolniuk a látogatóknak.

A beruházás révén a múzeum a tervezett Munkácsy kulturális negyed emblematikus épülete lehet. A Munkácsy-negyed alapvetően kulturális jellegű fejlesztés, a TOP-beruházás pedig infrastruktúra fejlesztés lesz - hangsúlyozta Szarvas Péter polgármester. A fejlesztések szerinte Békéscsaba imázsát és turisztikai vonzerejét növelhetik.