Kétszer beoltott légi személyzet az Emirates Dubaj–Los Angeles-járatán

Forrás: turizmus.com

 2021. február 23. 09:30

Az Emirates teljesítette első járatát, amelyben kizárólag olyan földi kiszolgáló és légi személyzet vett részt, akik már megkapták a védőoltás mindkét adagját.

Az EK215-ös járat Dubajból Los Angeles-be repült vasárnap. A járat felkészítését és sikeres repülését 70 olyan frontvonalbeli Emirates-alkalmazott segítette – a check-intől a biztonsági személyzeten át a pilótákig – akik már megkapták a Covid-19 elleni vakcinát.

Az Emirates emírségbeli alkalmazottainak már 44 százalékát, 26 ezer főt oltottak be mindkét adag védőoltással a légitársaság önkéntes oltóprogramja keretében – írja közleményében a légitársaság.

Az Emirates beoltott légiutas-kísérői

Fotó: Emirates

A járat vasárnap Dubajból Los Angeles-be repült. A gép és az utasok kiszolgálását segítő személyzet összes tagja a check-intől a biztonsági kapuknál dolgozókon, a Business és First lounge-ok személyzetén és a beléptető kapuknál szolgálatot teljesítőkön át a mérnökökig, fedélzeti személyzetig és a pilótákig bezárólag megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját Dubajban. Szintén beoltott személyzet látta el a repülőgép felkészítését, a poggyászberakodást, és a SkyCargo szokásos logisztikai feladatait.

A check-intől a biztonsági személyzeten át a pilótákig a járat minden frontvonalbeli Emirates-alkalmazottja megkapta az oltásokat

Fotó: Emirates

Az Emirates cégcsoport egy hónappal ezelőtt indította el önkéntes oltóprogramját, melynek során eddig 26,000 alkalmazott, a teljes emírségbeli munkaerő 44 százaléka kapta meg a Pfizer-BioNTech vagy a Sinopharm vakcinájának mindkét dózisát.

„Munkatársaink egészségének védelme kiemelten fontos számunkra, de az oltási program utasaink biztonságos utazását is szolgálja” – magyarázta Adel Al Redha, az Emirates operatív igazgatója, aki arról is beszámolt, hogy az Emirates munkatársai nagyon pozitívan fogadták a programot, és a frontvonalban dolgozók körében jelentős az igény a Covid-19 oltás iránt. A légitársaság folytatja saját, önkéntes oltási programját az összes dolgozója körében.

A pilóták és a fedélzeti személyzet tagjai közül már közel 5 ezren kérték és kapták meg a vakcina mindkét adagját több ezer, más területen dolgozó alkalmazottal együtt, akik a vállalat saját szakorvosi rendelőiben vagy az ország valamelyik oltási centrumában igényelhették az oltásokat. A rengeteg jelentkező miatt a légitársaság oltási pontjai a hét minden napján, napi 12 órában folyamatosan oltják az embereket.

Az Egyesült Arab Emirátusokban az egyik legmagasabb a lakosság átoltottsági aránya: eddig 5,5 millió adag vakcinát adtak be, amivel az Oxfordi Egyetem adatai szerint az ország lakosságarányosan a második a világon.