Kevesebb turista Jordániában

Forrás: MTI

 2017. július 12. 12:21

Csökkent a Jordániába látogató turisták száma májusban, éves összehasonlításban - adta hírül a jordániai statisztikai hivatal.

Az idén májusban összesen 516,7 ezren utaztak Jordániába turisztikai célból, 4,6 százalékkal kevesebben, mint az előző év azonos hónapjában. Áprilisban 665,7 ezer turistát regisztráltak Jordániában, amely éves szinten 22,6 százalékos emelkedés.

Jordánia turizmusa 2010-ben érte el eddigi legjobb évét: abban az évben csak júliusban 1,680 millió turista kereste fel az országot.

A Világgazdasági Fórum független nonprofit alapítvány idei jelentése szerint az utazási és turisztikai versenyképességi mutató (Travel and Tourism Competitiveness Index 2017) alapján összesítésben Jordánia a 136 tagú rangsorban a 75. helyen szerepel idén.


A biztonság szempontjából az ország a sokkal kedvezőbb 38. helyen szerepel a rangsorban, a régióban csak az Egyesült Arab Emírségek, Omán, Katar és Marokkó előzi meg.

A The Jordan Times korábbi értesülései szerint Mohammad Momani, Jordánia médiaügyekért felelős minisztere a Világgazdasági Fórum jelentését kommentálva elmondta: Jordánia hatalmas erőfeszítést tesz a biztonság és a stabilitás fenntartásáért, az országban mélyen gyökerezik a vendégszeretet.

A Világgazdasági Fórum utazási és turisztikai versenyképességi mutatóit összegző idei kiadványában az összesített rangsorban első helyen Spanyolország szerepel Franciaország, Németország, Japán, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Olaszország után, Magyarország a 49. helyen áll.