Kevesebb utas, több bevétel az Easyjetnél az első fél évben

Forrás: MTI

 2020. április 20. 13:37

Az előző évinél jobb adózás előtti eredményre számít az Easyjet a március 31-ével záródott első fél évben – közölte a légitársaság.

A várakozások szerint az angol gyökerű légitársaság 185 és 205 millió font közötti veszteséget vár az egy évvel korábbi 275 millió font veszteséghez képest. Johan Lundgren vezérigazgató ezt azzal magyarázta, hogy a koronavírus-járvány előtt rendkívül erős teljesítményt nyújtott a cég.

Az adatok szerint a március 31-ével végződött fél évben, bár a légitársaságnál 7,4 százalékkal 38,6 millióra csökkent az utasforgalom, az árbevétel így is 1,6 százalékkal 2,3 milliárd fontra emelkedett, az egy székre vetített költség pedig 5,5 százalékkal 59,7 fontra csökkent.

A következő időszakkal kapcsolatban az Easyjet közölte, két hitelintézettel is megállapodást kötöttek, elhalasztották 24 új Airbus A320neo családba tartozó gép megvásárlását és 600 millió font értékben bocsátottak ki rövid lejáratú értékpapírt. Ezekkel a társaság szabad készpénzállománya 3,3 milliárd fontra emelkedett, amely akár 9 hónapra is biztosíthatja a cég üzemelését. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a válság elhúzódásával újabb lépéseket tesznek a cég anyagi helyzetének javítása érdekében.

A válság elhúzódásával újabb lépéseket tesznek a cég anyagi helyzetének javítása érdekében

Fotó: 123rf.com