Kezdődhet a konzultáció Heathrow bővítéséről

Forrás: turizmus.com

 2019. május 16. 16:03

Június 12-én megkezdődik a londoni Heathrow Airport sokat vitatott bővítési terveiről szóló, 12 és fél hetes konzultáció.

A törvény által előírt konzultáció lesz a legújabb mérföldköve a sokat vitatott londoni repülőtér-fejlesztési projektnek. Az új terminálinfrastruktúra és a majdani repülőtér panorámaképe már látható a reptér által kibocsátott, új képsorozaton.

A legnagyobb és leginnovatívabb feladat azonban a júniusban kezdődő konzultáció levezénylése lesz. A repülőtér egy új technológiába fektetett be annak érdekében, hogy javaslatait a nyilvánosság elé tárja. Korábbi konzultációk visszajelzései alapján több helyen tartanak eseményt, mint azelőtt, és egy újságokban, rádióadókon, plakátokon, digitális felületeken és –első alkalommal – Spotify-on keresztül lefolytatott, kiterjedt nemzeti reklámkampány mellett 2,6 millió, a repülőtér közelében lévő háztartásba juttatnak el szórólapokat.

A tervek szerint így néz majd ki a repülőtér

Fotó: Heathrow Airport

Az eturbonews cikkében emlékeztet rá, a repülőtér fejlesztéséről szóló határozatot megtámadó perben a brit legfelsőbb bíróság nemrégiben kimondta, hogy minden, a fejlesztéssel kapcsolatos törvény szabályos, ezért a bővítés – a fenntartható növekedésre vonatkozó felelősségvállalással – szabad utat kapott.

Emma Gilthorpe, a Heathrow fejlesztési igazgatója szerint a projektnek óriási nemzeti és helyi jelentősége van, és kiemelkedő fontosságú az ország gazdasági növekedése szempontjából. Egy kibővített hub repülőtér több elérést biztosít a világba, több ezer munkahelyet teremt, és új kereskedelmi útvonalakat nyit meg.