Kezdődik a Nyugati felújítása, hét hónapra lezárják a csarnokot

Forrás: turizmus.com

 2020. május 05. 18:43

Pénteken kezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása, a munkálatok miatt a vasúttársaság május 8-ától december elejéig lezárja az utascsarnokot és ideiglenes menetrendet vezet be. A 143 éves pályaudvar rekonstrukciójára 9 milliárd forintot fordítanak.

A rendszerváltás előtti rossz minőségű, valamint az azóta történt, de a jelenleginél lényegesen kisebb volumenű renoválásokon átesett Nyugati pályaudvar biztonságos állapotának helyreállításáért nagyszabású felújítást hajtanak végre. Megvalósul az éves szinten közel 18 millió ember által használt vágánycsarnok tetejének és a csatlakozó üvegszerkezeteknek, valamint a pénztárcsarnok, a gyorsétterem és a homlokzati hat kisebb torony tetőszerkezeteinek műemléki rekonstrukciója – összesen körülbelül 8200 négyzetméteren. Az üveg függönyfal is teljesen megújul az épület mindkét végén, 2200 négyzetméteren – tájékoztatott a MÁV.

Mindezek mellett megtörténik az állomásépület többi, eddig fel nem újított tetőszakaszának javítása, a csapadékvíz-elvezető rendszer részleges átépítése, a csarnokban a felsővezeték-hálózat megújítása. Utóbbi a 10-13. vágány felsővezetéki rendszere felújításának első üteme is egyben, aminek a második üteme a későbbiekben, 2021-ben várható az aluljáró felújításával, valamint modern utastájékoztatási elemek, például LED-fal építésével és a kijelzők cseréjével együtt.

Harminc éves adósságot törleszt a MÁV a Nyugati rekonstrukciójával

Fotó: MÁV

A rekonstrukció indítását beharangozó sajtótájékoztatón Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára elmondta, a kormány aranytartaléknak tartja a vasúti közlekedést, amely még rengeteg kihasználatlan lehetőséget kínál.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a következő lépés – a főváros vezetésével közösen – a jelenleg meglehetősen elhanyagolt Nyugati tér megújítása lehet a felszíni közlekedés átszervezésével, több zöld és minőségi gyalogosfelületet biztosítva a közlekedőknek. Az autóforgalmat a belvárosba öntő felüljáró városépítészeti szempontból sem szerencsés megoldás, Budapest egyik legszebb középületét, az Eiffel-iroda tervezte Nyugati pályaudvar műemlék csarnokát is kitakarva rontja a városképet, elbontása  több szempontból indokolt.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta:  2010 óta európai uniós társfinanszírozással több mint 1300 milliárd forint jutott vasúti projektekre, 2020 azonban vélhetően rekord év lesz, csaknem 300 milliárd forint hasznosulhat kötöttpályás korszerűsítésekben. A Nyugati pályaudvar meghatározó szerepet tölt be a hazai vasút fejlesztésében, a  ceglédi és váci vonalak budapesti végpontjaként ide érkeznek, innen indulnak majd az első ütemben munkába álló emeletes motorvonatok. A kormányzati támogatással folytatódó beszerzéseknek köszönhetően másfél-két éven belül a Budapest elővárosi forgalomban mindenütt korszerű Desiro, Flirt és Kiss járművek szállíthatják majd az utasokat.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a 143 éves Nyugati pályaudvar Budapest egyik szimbóluma, ezért a felújításánál műemlékvédelmi szempontokat is figyelembe kell venni, azaz a munka különleges, esetenként kézműves tudású szakiparosok bevonásával fog zajlani. A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a beruházást közel 9 milliárd forintért a Magyar Építő Zrt. végzi.

 

Ideiglenes menetrend fél évig

Elhangzott, hogy a megvalósításhoz nélkülözhetetlen az utascsarnok fél éves lezárása, ezért a MÁV-START ideiglenes menetrendet vezet be, és több vonatot más budapesti állomásra irányít a Nyugati pályaudvarról.

A május 8. és december 7. közötti időszakra vonatkozó menetrendek és a részletes utastájékoztatás elérhető a www.mav.hu/nyugati oldalon.