Hogyan fejlesszünk családbarát kerékpáros turisztikai terméket? – letölthető kézikönyv

Forrás: turizmus.com

 2022. február 04. 14:50

A Magyar Kerékpárosok Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) kiadásában megjelent „Családbarát kerékpáros turisztikai termékfejlesztési útmutató és kézikönyv" a Magyarországon is megvalósítható családbarát megoldásokat, jellemzőket és a mögöttük meghúzódó keresleti igényeket mutatja be.

A család- és kerékpárosbarát szabadidős program, pihenés, utazás egyik legfontosabb üzenete a „családi csapatépítő” program. A kerékpáros turizmus számos közlekedési eszközzel (személyautó, vonat, hajó, HÉV), valamint különböző turisztikai termékkel (vízparti üdülés, bor- és gasztronómia, kulturális program, ökoturizmus) kombinálhatóan, a szabad levegőn végezve jelentősen hozzájárul az aktív időtöltéshez, végső soron az életminőség javításához – szögezi le ajánlójában a MAKETUSZ.

A hiánypótló kézikönyv a család- és kerékpárosbarát minősítés gyakorlatba átültethető feladatait, végeredményben egyfajta családbarát/kerékpárosbarát csekklistát ismertet.

A kézikönyv a Magyarországon is megvalósítható családbarát megoldásokat ismerteti

Fotó: MAKETUSZ

Bemutatja a kerékpáros turizmushoz köthető jó gyakorlatokat (pihenőhelyek, útvonalvezetés, turisztikai szolgáltatások), illetve azokat a nemzetközi minősítési rendszereket, melyek alapul szolgálhatnak a hazai turizmus szereplői – szolgáltatók, önkormányzatok, turisztikai menedzsment szervezetek – számára.

A kézikönyv ingyenesen letölthető a MAKETUSZ honlapjáról.