Ki legyen az Év Idegenvezetője? – várják a jelöléseket

Forrás: turizmus.com

 2019. november 20. 17:36

A MISZ idén is meghirdette az Év Idegenvezetője díjra történő jelölést. Idén kizárólag beutaztató idegenvezetők jelölését várják, akik itthon vezetnek külföldi vagy hazai csoportokat, vendégeket.

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) olyan idegenvezetők jelölését várja a díjra, akik 2019-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a magyar turizmus eredményeinek növeléséhez, színvonalának emeléséhez.

Változás a korábbi jelölésekhez képest, hogy az idei évtől szétválasztják a beutaztató és a kiutaztató kollégákat, mivel az előző évek tapasztalatai alapján a kiutaztató idegenvezetőknek behozhatatlan előnyük volt a beutaztató kollégákkal szemben – tájékoztatott a szövetség.

Ezentúl egyik évben a beutaztató, a másikban a kiutaztató kollégák pályázhatnak az Év Idegenvezetője címre. Idén kizárólag a beutaztató idegenvezetők jelölését várják, akik itthon vezetnek külföldi vagy hazai csoportokat, vendégeket.

A JELÖLÉS ÉS A SZAVAZÁS MÓDJA

A jelöltek személyére kizárólag idegenvezető kollégák tehetnek javaslatot és szavazhatnak.

Az idegenvezető kollégákat arra kérik, hogy jelöljenek egyszerre 5 kollégát, nyelvtől függetlenül, és rangsorolják is őket. Az első helyen jelölt kolléga 5 pontot (szavazatot) kap, a második helyen jelölt 4-et, a harmadik 3-at, a negyedik 2-őt, az ötödik 1-et. A jelölő, szavazó kolléga adja meg a saját nevét és idegenvezetői igazolványának számát.

Ha tudja, adja meg a jelölt kollégák valamilyen elérhetőségét is, hogy fel tudják venni velük a kapcsolatot.

A jelöltek nevét a MISZ a honlapján teszi közzé, a kapott pontok száma és a jelölő kolléga neve azonban titkos marad az eredményhirdetésig. A szabályok szerint minden idegenvezető kolléga csak egyszer jelölhet.

Azt a jelölést, amelyik ötnél kevesebb nevet tartalmaz, érvénytelennek tekintik.

A szavazatokat az evidegenvezetoje2019@gmail.com e-mail címre kérik küldeni.

A szavazás határideje: 2019. november 30. 17.00 óra.

A határidő lejárta után küldött, valamint a feltételeknek nem megfelelő szavazatot nem tudják figyelembe venni.

A beérkezett szavazatokat szakmai bizottság hitelesíti 2019. december 15-ig.