Kibővített útvonalon érvényes a Dunakanyar napijegy

Forrás: turizmus.com

 2024. május 09. 10:22

Idén a MÁV-VOLÁN-csoport járatain bővül a felhasználhatósági terület, még több vonat, HÉV és VOLÁNBUSZ járaton lesz érvényes a Dunakanyar napijegy, ami ráadásul már családi jegyként is megváltható május 10-től.

A Dunakanyar napijegy immár ötödik éve kínál kedvezményes utazási lehetőséget a közösségi közlekedést választó utasoknak. A május 10-től elérhető szezonális napijegy hajózási napokon, a korábbi években már megszokottak szerint a közlekedési társaságok kijelölt járatain használható fel.

A változatlan árú napijegy most még több helyen lesz érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport járataira. A korábban már megszokottakon felül a VOLÁNBUSZ összes Solymár és Budapest, valamint Nagykovácsi és Budapest közötti (helyközi sárga színű, agglomerációs kék színű és éjszakai) járatán, továbbá a H5-ös HÉV teljes vonalán, illetve a MÁV-START S77-es vonatain és az S71/G71-es vonatokkal közös (Vác – Csörög) szakaszán is utazhatunk a Dunakanyar napijeggyel. A MAHART Váci körjárat megszűnt, de továbbra is használhatjuk a jegyet a Visegrád Grand Tour (korábban Visegrádi körjárat), az Esztergom Grand Tour (korábban Esztergomi körjárat) és a Szentendrei körjárat hajóin.

A környéket felfedezni vágyók egyetlen jegy megváltásával egyszerűen és kedvezőbb áron utazhatnak

Fotó: MÁV

A jegyek kétféle változatban vásárolhatók meg a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban. Felnőttek számára a termék változatlanul 2 499 forintért érhető el. Újdonság a 6 999 forintos családi Dunakanyar napijegy, ami 2 felnőtt és 2, velük együtt utazó 14 év alatti utas részére érvényes.

A szezonális Dunakanyar napijegyen túl mindenki számára egész évben elérhetőek az ország- és vármegyebérletek és a Magyarország24 és Vármegye24 napijegyek is.