Kibővült a transzatlanti szövetség

Forrás: turizmus.com

 2020. február 05. 15:23

Tíz évvel azután, hogy stratégiai partnerségre lépett a Delta a KLM-Air France légitársasági szövetséggel, az együttműködéshez a Virgin Atlantic légitársaság is csatlakozott.

A megállapodás értelmében a négy légitársaság utasai még több járat közül választhatnak, gyűjthetnek törzsutaspontokat és használhatják fel azokat Európa, az Egyesült Királyság és az USA repülőterei közötti utazásaik során – olvasható a légitársaságok közös közleményében.

Az utasok mind a négy légitársaság járatait lefoglalhatják a másik három weboldalain, mobilapplikációján vagy az utazási irodákon keresztül.
A február 13-án induló program keretében az utazók a négy légitársaság bármelyik járatán bővíthetik vagy felhasználhatják törzsutaspontjaikat.

Négy légitársaság, négyféle uniformis, egységes előnyök a fogyasztóknak

Fotó: Virgin Atlantic

Az együttműködés keretében a négy légitársaság naponta összesen 341 járatot kínál a transzatlanti útvonalakon, köztük a 10 legfrekventáltabb viszonylatban.

Észak-Amerikában 238, az Egyesült Királyságban 16, Európa szárazföldi részén pedig 98 városba repülhetnek tovább egyetlen jeggyel a transzatlanti járatok utasai az együttműködés eredményeként.

A hálózati együttműködés kiterjed a teherjáratokra is.