Kiemelkedő bővülés a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2016. november 02. 14:08

Októberben 45%-kal több, mintegy 18 800 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az első tíz havi utasforgalom 74%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát és elérte a 248 ezer főt, ami összességében több mint Debrecen és Hajdúszoboszló lakossága.

Tavaly októberben 13 ezer utast fogadott a repülőtér, január és október között pedig 142 700 főt. Előbbinél 45, utóbbi számnál 74 százalékos a bővülés.

Az év eleje óta, az év első tíz hónapjában több légi utasa volt a Debrecen Airportnak mint Debrecen és Hajdúszoboszló város lakossága összesen. 2016. év végéig pedig további 40-50 000 utas fordul még meg a repülőtéren, és ezzel komoly utasforgalmi növekedést érnek el 2015-höz képest. Tamás László, járatfejlesztési igazgató közleményükben kiemelte: a karácsonyi szünetre ismét elindul a Wizzair malmöi járata, amely 2017. márciusától ismét hetente két alkalommal biztosít légi összeköttetést a svéd metropolisz és a cívis város között.

Jó hír Debrecen és a régió turizmusának, hogy hétről-hétre többen keresik fel Kelet-Magyarországot külföldről, egyre több az angol, holland, olasz, francia és német üzleti és szabadidős céllal érkező látogató Debrecenbe és a vonzáskörzetünkbe. Élénkült a kiutazó turizmus is októberben is, hiszen sokan választották a Wizzairt és a Lufthansát egy hosszú hétvégére városlátogatás céljából. Sokan vették igénybe a Lufthansa interkontinentális járatait az öt kontinensre ill. Európába csatlakozó járatait, mert szeptember eleje óta szignifikánsan jobb menetrendet biztosít mind az induló, mind az érkező utasoknak számára is.