Kiemelt figyelmet kapnak a Business Excellence díjazottjai – podcast

Forrás: turizmus.com

 2024. június 24. 18:18

Idén 14. alkalommal adta át a Turizmus Kft. az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat tíz kategóriában. Az idei újításokról, a díj hátteréről Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője nyilatkozott a Trend FM Turizmus.com című műsorában.

A Business Excellence díjat kiadónk, a Turizmus Kft. azoknak a turisztikai szolgáltatóknak az elismerésére hozta létre, akik a szakma és az utazóközönség szerint kimagasló színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak az üzleti turisztikai szektorban.

Újítás a korábbiakhoz képest, hogy a különböző kategóriák díjait pályázat benyújtásával lehetett elnyerni, ami láthatóan motiválta a piaci szereplőket, hiszen a felhívásra 62 pályamunka érkezett, épp a duplája annak, amennyi jelölt tavaly indult el az elismerésért folyó versenyben. A kiadó a piaci trendeknek megfelelően a kategóriákat is évről évre frissíti – fejtette ki Gál Pál Zoltán a podcastban. Mint mondta, jó volt látni, hogy idén is sok új téma és szolgáltatás került a szakmai látókörbe.

A díj, bár éves tevékenységet méltat, nem naptári évet ölel fel, hanem a márciustól márciusig terjedő időtartamot, a nyár eleji átadó miatt ez így a leginkább életszerű – tette hozzá.

A Business Excellence 2024-es díjazottjai

Fotó: Grósz Balázs/turizmus.com

A zsűri a szakmai szervezetek vezetői közül került ki idén is, akik kategóriánként 3-4 szereplős short listet terjesztettek közönségszavazásra. Ebben az évben 17 ezer kattintást regisztráltak, ami a B2B területen kimagaslónak számít – mondta el a szakember. A nyerteseket korábban ebben a cikkünkben mutattuk be.

Egy üzleti turisztikai díj kapcsán ma elkerülhetetlen kérdés, milyen a MICE-szektor aktuális helyzete. A díjátadón ennek a témának az elemzését is elsőkézből hallhatták a jelenlévők a kapcsolódó szakmai fórumon. Mint elhangzott, a hivatásturizmus egyelőre nem tudott akkora pályát befutni, mint a leisure szegmens, a vállalatok jobban meggondolják, mire költenek, és egy sor esemény és megbeszélés áttevődött az online térbe.Ugyanakkor a szakma arra számít, hogy a személyes találkozások és a közösségi élmények erejét felismerik a szereplők, és ez egyre jobban visszatér a szokások közé.A Business Excellence díjátadó is jó példa erre, hiszen a jelenlévők kiváló lehetőséget kapnak a networkingre, a díjazottak számára pedig a cím rendkívüli promóciós lehetőséget kínál.

Az Érczfalvi András által készített teljes beszélgetés itt hallgatható meg: