Kiemelt termék az egészségturizmus

Forrás: turizmus.com

 2016. november 20. 11:04

A Magyar Turisztikai Ügynökség termékalapú fejlesztési prioritásai között szerepel az egészségturizmus (a MICE, a kulturális, az aktív, valamint a bor- és gasztronómiai turizmus mellett), mondta többek között Juhász Szabolcs november 17-én Hévízen.

A Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésének egészségturizmussal foglalkozó konferenciáján beszélt, a NaturMed Hotel Carbonában.

Fotó: heviz.hu

A fiatal szakember előadásának elején köszönetet mondott a grémiumnak azért a támogatásért, amelyet az elmúlt években, az MTÜ-nél betöltött pozíciójának elfoglalása előtt, a szövetség főtitkáraként kapott.

A turizmusfejlesztésről szólva Juhász Szabolcs kitért arra is, hogy a termékalapú megközelítés mellett a Magyar Turisztikai Ügynökségnél térségi fejlesztésekben gondolkodnak, s ezzel – fogalmazott – alkalmazkodnak a keresleti elvárásokhoz.

A térségi fejlesztések mellett érvelve Juhász Szabolcs többek között elmondta, hogy ezzel a megközelítéssel:
– körülhatárolható a várt élmény (térben és időben is),
– az utazók döntései is ezen a szinten fogalmazódnak meg,
– a térségek kínálata csomagba szervezhető,
– egy térségben a természeti és kulturális értékek és az épített örökségek ideálisan csokorba köthetők,
– térségben fejlesztve növelhető a vendégek tartózkodási ideje és költése.

A konferencia hallgatóságának Juhász Szabolcs felvázolta azt is, hogy a fürdőszövetséggel, illetve annak tagjaival milyen konkrét ügyekben működik majd együtt az MTÜ. Így:
– a fürdők nemzeti tanúsító védjegyrendszerének működtetésében,
– a fürdőket érintő szabályozások alakításában,
– a gyógyhelyek és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére kiírt GINOP-pályázatok menedzselésében, s végül, de nem utolsósorban
– a fürdőket is érintő marketingaktivitásokban.