Kijev-Moszkva útvonalat indít a Wizz Air Ukraine

Forrás: turizmus.com

 2014. július 31. 13:30

A Wizz Air Ukraine bejelentette, hogy szeptember 30-án megkezdi új, Kijev-Moszkva útvonalának üzemeltetését.

A légitársaság egyik új Airbus A320 típusú repülőgépe fogja kiszolgálni a Vnukovo Nemzetközi Repülőtérre közlekedő járatot. Ez Moszkva egyik nagy repülőtere, ahonnan egyszerű és könnyű bejutni a városba.

A Wizz Air Ukraine hetente háromszor repül majd Kijevből Moszkvába, kezdetben kedden, csütörtökön és szombaton, október 27-től pedig hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd a járat. Jegyek már foglalhatók.

 

– „A Kijev-Moszkva útvonal megnyitása régóta várt mérföldkő a Wizz Air Ukraine történetében - mondta Bús Ákos, a Wizz Air Ukraine vezérigazgatója. Az elmúlt hat évben több millió utas számára tette elérhetővé a légitársaság a kedvező árú repülést. Számításaink szerint alacsony áraink tovább erősítik majd a keresletet. Ebben az ukrajnai légitársaságok számára kihívásos helyzetben számítunk a hatóságokra, hogy létrehozzák a fejlődéshez és a tisztességes versenyhez szükséges környezetet. A Nyitott Égbolt szerződéshez való csatlakozás bizonyítottan segít több légitársaság számára vonzóvá tenni a piacot, ezáltal a fogyasztók alacsonyabb árakhoz férnek hozzá és a választási lehetőségük is nagyobb.

 

Ez az út vezet Európába, Európához, amely demokratikussá tenné a repülést, hogy a légi utazás mindenki számára elérhető legyen, ne csak a kiváltságosok számára. Az egészséges verseny támogatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ukrán légiközlekedés meggyengülése elkerülhető legyen, valamint ahhoz, hogy növekedjen a turizmus és fellendüljön a munkahelyteremtés, amelyre nagy szükség van" – tette hozzá Bús Ákos.