Kilenc dél-koreai család tagjai utaztak az elsüllyedt dunai hajón

Forrás: turizmus.com

 2019. május 30. 11:12

A dél-koreai sajtó címoldalon foglalkozik a tragikus dunai sétahajó-balesettel.

Amint arról korábban beszámoltunk, legalább hét halálos áldozattal járó sétahajó-baleset történt szerda este Budapesten.

A The Korea Times angol nyelvű hírportál értesülései szerint a tragédia miatt a dél-koreai külügyminiszter, Kang Kyung-wha vezetésével központi katasztrófakelezési és biztonsági irodát hoztak létre. A külügyminiszter asszony már szerda este elrepült Magyarországra, hogy a helyszínen kövesse az eseményeket, őt további 18 magas rangú dél-koreai tisztviselő követi hamarosan.

A The Korea Times hírportál címlapja magyar idő szerint május 30-án, délelőtt 11 órakor

Fotó: Korea Times

A lap értesülései szerint a hajón utazó turisták többsége 40-50 éveiben járt, és a szöuli székhelyű Very Good Tour utazási iroda szervezésében vettek részt közép-európai körutazáson. A csoport Münchenben kezdte a programját, és június elsején indult volna haza. A csoport legfiatalabb tagja egy hatéves kislány volt. A turisták összesen kilenc család tagjai voltak – jelentette ki Lee Sang-moo, az utazási iroda elnök-helyettese egy sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, hogy miért indult el útjára a hajó a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére, az illetékes azt válaszolta, hogy minden városnéző programot kínáló hajóstársaság hajói kint voltak a vízen a kérdéses időpontban, ezért az ő irodájuk sem fújta le a tervezett programot. Az iroda értesítette a tragédiáról a csoport családtagjait, akik közül 16-ot Budapestre utaztatnak.

A lap fontosnak tartja leírni, hogy a dél-koreai külügyminisztérium közleménye szerint a hajó utasai nem viseltek mentőmellényt. Azt is hangsúlyozzák, hogy Budapesten szolgálatot teljesítő koreai diplomaták szerint „megszokott dolog”, hogy a dunai sétahajók utasai nem viselnek mentőmellényt.