Kilencedik alkalommal startol el a Runway Run jótékonysági futóverseny

Forrás: turizmus.com

 2021. július 05. 11:13

A társadalmi felelősségvállalás mellett elkötelezett vállalatként a Budapest Airport idén kilencedik alkalommal rendezi meg jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amellyel a SUHANJ! Alapítványt és az Anthony Nolan Alapítványt támogatja.

A versenyt idén is különleges környezetben, a repülőtéri futópályán, meghívásos alapon szervezik, de a Budapest Airport 50 páros nevezési lehetőséget is kisorsol, így további 100 fő vehet részt a jeles eseményen – írja közleményében a Budapest Airport.

A Budapest Airport folytatja az immár kilencéves hagyományt, és idén is megrendezi repülőtéri jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. A szeptember 18-ra tervezett versenyen befolyt összegből a repülőtér üzemeltetője a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogatja a magyar SUHANJ! Alapítványon keresztül, valamint a leukémiás betegek gyógyulását segíti az Anthony Nolan Alapítványon keresztül.

Kilencedik alkalommal startol el a Runway Run jótékonysági futóverseny

Fotó: Budapest Airport

A korábbi évekhez hasonlóan ismét különleges helyszínen élhetik át együtt a sportolás örömét a résztvevők: a versenynek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt, 1-es futópályája ad otthont, ahol fél napig a felszálló és érkező gépek helyett az emberi erőé és kitartásé lesz a főszerep. A futóversenyre ezúttal is a légi közlekedés világából érkező futók, különféle vállalatok csapatai és a SUHANJ! Alapítvány sportolói kapnak meghívást. Emellett a Budapest Airport 50 páros belépőt sorsol majd ki, így további 100 embernek nyújt nevezési lehetőséget.

A verseny feltételeit a hatályos egészségügyi intézkedéseknek és jogszabályoknak megfelelően alakítja ki a szervező, többek között a távolságtartás érdekében több regisztrációs asztalt állít fel, kézfertőtlenítőt biztosít a helyszín több pontján, és fokozza a takarítás gyakoriságát a rendezvény előtt és közben is.