Kilencszáz júliusi járatát törli a Lufthansa

Forrás: turizmus.com

 2022. június 09. 13:26

A Lufthansa és leányvállalata, a Eurowings is racionalizálja menetrendjét a cégen belüli és a repülőtéri szolgáltatóknál tapasztalható munkaerőhiány miatt.

Ez a Lufthansa esetében konkrétan azt jelenti, hogy 900 belföldi és Európán belüli, a frankfurti és müncheni bázisokról üzemeltetett járatát veszi ki a menetrendből, de a Eurowings esetében is több száz járatról van szó – értesült az aero.de.

Korábban megírtuk, hogy a Lufthansa másik leányvállalata, a Swiss is számos nyári járatát törölte.

A Lufthansa törlései pénteki, szombati és vasárnapi járatokat érintenek, és a tervezett hétvégi kapacitás öt százalékának felelnek meg.

A vállalat közleménye szerint a két légitársaság számos intézkedést hajtott végre annak érdekében, hogy biztosítsa a menetrend lehető legnagyobb stabilitását. Azonban előre látható, hogy a munkaerőhiány miatt képtelenség teljesíteni az eredeti menetrendet.

Júliusi hétvégi kapacitásának öt százalékát törli a Lufthansa

Fotó: 123rf.com

A foglalással rendelkező ügyfeleket lehetőség szerint átfoglalják más járatokra. A Lufthansa kéri az utasokat, hogy időben legyenek kinn a repülőtéren, lehetőleg online vagy az indulás előtti napon csekkoljanak be a járatra, a kézipoggyászban pedig csak a legfontosabb tárgyakat helyezzék el, hogy a biztonsági ellenőrzésnél elkerülhetők legyenek a hosszú várakozási idők.

Az ADV német repülőtéri szövetség ügyvezetője, Ralph Beisel szerint a repülőtereken a földi személyzet létszáma mintegy 20 százalékkal alacsonyabb a járvány előttinél, ami főleg a check-in, a poggyászrakodás és a biztonsági vizsgálat során okozhat torlódást a csúcsidőszakokban.