Kilométeres dugókkal indult a nyaralási szezon

Forrás: turizmus.com

 2017. július 16. 17:36

A röszkei határátkelőhelynél sokórás várakozásra kényszerültek a hétvégén kilépők, de Európa több országában is több kilométeres kocsisorok alakultak ki a hazautazó vendégmunkások, illetve a nyaralni indulók miatt.

Hatalmas forgalmi dugók alakultak ki Nyugat-Európa több országában is, miután rengetegen a hétvégén indultak nyaralni az Adriai-tenger, illetve Görögország irányába – számolt be az M1 csatorna.

Svájcban 13 kilométeres sor alakult ki a Gotthárd-alagútnál, míg Ausztria déli részén az A10-es autópályán 20 kilométeres a kocsisor, jellemzően a német és a holland utazók miatt, akik ezen az úton kelnek át az országon. Horvátországban is kilométeresek a sorok az autópálya fizetőkapuknál: valahol egy órát is várni kell a le-, illetve felhajtásnál. Szintén kilométeres sorok vannak egyes horvát határátkelőknél, több kikötőben is nagy a torlódás.

Már második napja erős a forgalom Magyarországon Szerbia felé a röszkei autópálya-határátkelőhelynél. Jellemzően a Németországból hazautazó vendégmunkások miatt már délelőtt 6 kilométeres volt a kocsisor. Az M1 tudósítóinak több gyerekes család arról számolt be, hogy már 4 órája várakoznak a határnál.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a röszkei határátkelőhelyen a várakozási idő csökkentése érdekében a rendőrök a szükséges ideig, szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat. A magyar és szerb állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke Közúti, illetve a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet, amelyek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő.

A rendőrség kéri a Szerbia felé tartókat, hogy folyamatosan tájékozódjanak a várakozási időkről. Azt kérik továbbá, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányait, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon szükséges gyógyszereiket.

Kapcsolódó cikkek

Megunhatatlan Adria

2017. április 09.