Kína közelebb van, mint gondolnánk

Forrás: turizmus.com

 2016. november 29. 17:50

Az Air China légitársaság és a Kínai Állami Turisztikai Hivatal (CNTA) meghívására gyűltek össze a Marriott Hotelben az utazási irodák és a sajtó képviselői a Budapest Airport munkatársaival együtt, hogy többet megtudhassanak Kínáról, a kínai kultúráról és az Air China légitársaságról.

A jelenlévők megkóstolhatták a kínai nemzeti légitársaság fedélzeti ételeit, melyet a Honett International catering cég prezentált.

Az eseményt Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének kereskedelmi attaséja nyitotta meg, akitől megtudhattuk, hogy országuk népszerűsítésében a rendezvény két házigazdája jár élen, és hogy mennyire jó kapcsolat alakult ki országuk és hazánk között. A kereskedelmi forgalom eléri az évi 2,6 milliárd USD-t és a régiónkba irányuló kínai befektetések 60%-a Magyarországra érkezik, mintegy 3,2 milliárd USA dollár értékben.

 

A régiós befektetések zászlóshajója a Belgrád- Budapest közötti gyorsvasút fejlesztése.

A köszöntések sorában őt követte Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója, aki profi módon összeállított prezentációjában a várható ferihegyi fejlesztéseket vette sorba és mutatta be az egybegyűlteknek.Továbbá jelezte, hogy a reptéren több kínai felirat is segíteni fogja az ideérkező kínai turistákat az eligazodásban.

Őt követte Liu Cheng, a CNTA magyarországi régiós képviselet vezetője, akitől olyan további adatokat tudhattunk meg országaink turisztikai kapcsolatáról, hogy az évi 120 ezer ideérkező kínai turistával Magyarország a 2. leglátogatottabb ország a régióban. Ez a szám Magyarországról 20 ezer fő.

A szót Jianshu Yan, a budapesti Air China képviselet vezetője vette át és elmondta: többek között a román, moldáv, bolgár, montenegrói, szlovén és horvát piacokért is felelnek, és elkészült a magyar nyelvű weboldaluk is, ami hamarosan magyar tartalommal jelenik meg. Ezek után a légitársaság részletes bemutatása, (története, járatai, géppark) vette kezdetét, amit egy kiadós kínai történelmi és kulturális áttekintés után maga a fedélzeti ételek megkóstolása tett teljessé.