A kínaiak már megvetették a lábukat Ferihegyen

Forrás: turizmus.com

 2023. január 04. 15:32

A Budapest Airport dinamikusan fejlődő cargo üzletágáról Kossuth József cargo igazgatóval készített interjút a növekedés.hu.

A Budapest Airport a kelet-közép-európai régió legdinamikusabban fejlődő repülőterévé vált a légiáru-szállítás terén – mondta el a növekedés.hu-nak Kossuth József, a Budapest Airport cargo igazgatója.

Mielőtt a terület látványos fejlesztése megindult volna 2015-ben, Ferihegyen évente úgy 80-90 ezer tonna áru fordult meg. Ugyanez a mutató Prágában 100 ezren, Bécsben pedig 270 ezren állt, vagyis az osztrák főváros háromszor jobban teljesített, mint Budapest. Azóta az olló alaposan elkezdett zárulni. Budapest 2022-ben feljött kb. 200 ezer tonnára, miközben Bécsben ez a szám 240 ezerre csökkent 2015 óta – mondta el az igazgató.

Épp a járvány kitörésekor, 2020 elején adták át a BUD Cargo City-t, egy új légiárukezelő létesítményt, amely van annyira világszínvonalú, hogy Amszterdamtól Szingapúrig bárhol megállná a helyét. Az utóbbi hónapokban pedig úgy sikerült bővülniük, hogy októberben globálisan 13 százalékos csökkenést szenvedett el a légiáru-forgalom a tavalyi évhez képest.

A budapesti repülőtér szeptemberben Londonban – az iparág világszinten vezető szakértőiből álló zsűri döntése alapján, olyan erős versenytársakkal szemben, mint Brüsszel, Liége vagy Szingapúr – el is nyerte a világ legjobb cargo repülőtere díját.

A világgazdaság lassulásának hatásai persze egyre jobban láthatóak: piaci információk szerint a gyártási volumenek csökkentek az év végén, a gyártó cégek a korábban már ide szállított és megnövelt alkatrész -észleteket használják, és talán többen halasztják el a nagy értékű termékek vásárlását – legyen szó autókról vagy informatikai, kommunikációs cikkekről.

A cargo járatok száma ugyanakkor 2014 és 2022 között gyakorlatilag nem változott a repülőtéren. Annyi történt, hogy nagyobb kihasználtság mellett nagyobb gépek fordulnak meg náluk, illetve nőtt az utasjáratok és a légi kamionok által szállított mennyiség is az időszakban.

A cargo járatok mintegy fele mögött a nagy futárszolgálatok állnak

Fotó: 123rf.com

A dedikált cargo járatokat alapvetően két fő csoportba lehet sorolni – folytatta Kossuth József. Egy részük mögött a nagy futárszolgálatok állnak, úgy mint a DHL, a UPS és a FedEx. Ezek a társaságok a globális hálózataikon keresztül főleg kisebb méretű csomagokat szállítanak. Ők adják a budapesti repülőtéren a cargo járatok durván felét.

Emellett van öt nagy menetrendszerinti légitársasági partnerük, amelyek összekötik a repülőteret a nemzetközi csomópontjaikkal. Ezek a Qatar Airways, a Turkish Airlines, a luxemburgi Cargolux, és a dél-koreai Korean Air Cargo, valamint a Shanghai Airlines. Új trendként pedig szállítmányozó cégek is megjelentek saját cargo charterekkel, elsősorban a Távol-Keletről Budapestre.

A BUD cargo vonzáskörzete nagyságrendekkel nagyobb a térképen, mint az utasforgalom terén. Bécset és a budapesti repülőteret leszámítva a legtöbb régiós légikikötő nem fejlesztette érdemben a cargo üzleti tevékenységeit, szolgáltatásait az elmúlt 10 évben. Vagyis rengeteg külföldre szánt, vagy onnan érkező árut kezel a budapesti repülőtér. Sok áru megy innen Lengyelországba, Csehországba, Romániába, Szlovákiába, de van olyan ország is, amely nemzeti postájánák e-kereskedelmi cége a repülőteret használja a légi áru EU-ba történő beléptetésére, amelyet innen visznek közúton a nyugati szomszédba.

Kossuth József szerint a repülőtér szerencsés abból a szempontból, hogy Nyugat-Európa és Kína között helyezkedik el, így egy kínai légitársaságot viszonylag könnyebb meggyőzni arról, hogy a gépük ne repüljön még két órát Amszterdam felé, csak azért, hogy aztán majd Közép-Európába visszakamionozzák az árujukat, hanem helyette használják a budapesti repülőteret. Természetesen ez is több évig tartó tárgyalást és komoly háttérmunkát igényel.

Például a kínai Alibaba, a világ egyik legnagyobb online értékesítési platformja a budapesti repülőteret választotta a kelet-közép-európai központjának.

Partnerük egy magyar-kínai logisztikai vállalat, amely megoldotta a szükséges logisztikai hátteret, a közúti tevékenységeket, digitalizált vámkezelést és a disztribúciót is a világcég magas elvárásainak megfelelően. Az Alibaba egyik válogatórendszere itt, a cargo bázisukban működik, amely több millió küldeményt kezel havi szinten.

A teljes cikk a növekedés.hu oldalán található.