A jövő év végéig utazhatnak a magyarok vízummentesen Kínába

Forrás: turizmus.com

 2024. május 10. 09:08

Kína 2025 végéig meghosszabbította a vízummentességet 11 európai ország, valamint Malajzia állampolgárai számára.

Kína tavaly novemberben jelentette be, hogy Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország és Malajzia állampolgárait ideiglenesen mentesíti a vízumkötelezettség alól, amennyiben üzleti, turisztikai célból vagy rokonok és barátok meglátogatására, legfeljebb 15 napos átutazás címén érkeznek Kínába.

Március 14-től pedig újabb hat európai ország, Magyarország, Svájc, Írország, Ausztria, Belgium és Luxemburg állampolgárai számára biztosították a vízummentes beutazást.

A vízummentesség az eredeti tervek szerint egy évig tartott volna. Az intézkedés célja az volt, hogy több utazni vágyót ösztönözzön üzleti és szabadidős célú látogatásra Kínába, és elősegítse a kapcsolatokat a kínai állampolgárok és a külföldiek között. A vízum nélküli beutazás lehetőségét most 2025. december 31-éig meghosszabbították.

Kína meghosszabbítja a vízummentességet tizenegy európai ország és Malajzia állampolgárai számára

Fotó: 123rf.com

A bevándorlási statisztikák szerint Kínában 2023-ban 35,5 millió külföldi be- és kilépését regisztrálták. 2019-ben, a világjárvány előtti évben ezzel szemben 97,7 millió külföldi járt az országban – írja a Euronews.