Kínában gyártott Airbus A321neo repülő érkezik a Wizz Airhez

 2023. június 27. 15:02

A Wizz Air Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgépet vehet át. A flotta új, Tianjinban készített tagját a Wizz Air az első hasonló modell átvétele után négy évvel fogadhatja – áll a légitársaság közleményében.

Az érkező repülőgép lesz a 92. Airbus A321neo a WIZZ birtokában, ezáltal a „neo" technológiával felszerelt modellek aránya a légitársaság nemzetközi flottájában több mint 50 százalékra növekszik. Ugyancsak a Wizz Air rendelkezik a legnagyobb Airbus A321neo megrendeléssel Európában, a „WIZZ500 ambition" keretében pedig további 355 repülőgép beszerzését tervezi az évtized végéig.

A sajtóközlemény szerint az Airbus A321neo a jelenleg piacon lévő leghatékonyabb keskenytörzsű repülőgép, amely egyosztályos elrendezésben 239 ülőhellyel rendelkezik. A Pratt and Whitney GTF hajtóművel felszerelt modell a legalacsonyabb egy utasra eső üzemanyag-felhasználást biztosítja. A repülőgéptípus emellett további jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál: a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás 30 százalékkal, a szén-dioxid-kibocsátás pedig 50 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest.

Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgép érkezik hamarosan a Wizz Air flottájába

Fotó: Wizz Air

 

A Kínából Európába történő szállítórepülést 10%-ban fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) keverékével hajtják végre az elkövetkező napokban.

Az új Airbus A321neo repülőgép finanszírozása egy lízingszerződés keretében történik majd, amelyet a Wizz Air és pénzügyi partnere, az AVIC kötött meg.