Kínában is a belföldi turizmust élénkítenék

Forrás: turizmus.com

 2020. április 20. 13:31

A koronavírus terjedésében hónapokkal előttünk járó Kínában több intézkedést is hoztak a belföldi turizmus élénkítésére. Ugyanakkor az is látszik, hogy az élet csak lassan tér vissza a normál kerékvágásba.

Az utazások élénkítésére a Sanghaji Kulturális és Turisztikai Hivatal vezetésével nemrégiben elindult a Citizen's Travels verseny, amelyre maximum 2000 szavas pályaművekkel lehet pályázni. A verseny két témára épül: „a legszebb utazás" és „a legjobb útvonaltervezés".

Célja, hogy a helyi polgárokat és a turistákat arra ösztönözze, sétáljanak többet és fedezzék fel a város kulturális és történelmi, építészeti szépségeit.

Sanghajban 2000 szavas írásokra írtak ki pályázatot a helyieknek, akik a város turisztikai kínálatáról írhatják meg személyes benyomásaikat

Fotó: 123rf.com

A Pekingi Városi Kereskedelmi Iroda a vendéglátóipari egységeknek üzemeltetési és szolgáltatási irányelveket készített. Ebben az is szerepel, hogy az éttermekben a vendégek ne üljenek egymással szemben, és az asztalok közötti legalább egy méteres legyen a távolság. (Az éttermekben a koronavírus-járvány következményeként várható távolságtartásról korábban ebben a cikkben írtunk.)

Szintén szükséges a sorban állók közötti távolság szigorú ellenőrzése, illetve nem elfogadottak a csoportos események sem.

Bár Kína-szerte intézkedéseket tettek a gazdaság és a termelés előre mozdítása érdekében, nem oldottak fel minden megkötést. Így például egy friss tájékoztatás szerint a városok, tartományok, illetve a határátlépéssel is járó utazások szervezése egyelőre nem megengedett.

A Kínai Kulturális és Turisztikai Hivatal által kiadott közlemény szerint a látnivalók újraindításakor az alábbiakat kell betartani:

  • Létszámkorlátozás: csak a szabadtéri látnivalókat nyithatják meg újra, a beltéri attrakciók egyelőre zárva maradnak. A látogatók száma nem haladhatja meg a maximális befogadóképesség 30%-át.
  • Forgalomirányítás megerősítése, látogatóinformációk kezelése: jegyvásárlásnál sávosan kell a jegyeket kiadni, a csúcsidőszakok túlzsúfoltságának elkerülése érdekében. A látogatóknak ehhez személyigazolvány-számot és elérhetőséget kell megadniuk.
  • Rendfenntartás: fertőtlenítés megerősítése, a személyzet szükséges felszerelésének biztosítása, „egészségügyi QR-kód” olvasó készülék stb.
  • Iránymutatás és tájékoztatás: internet, plakátok, hangosbemondó, táblák stb. segítségével informálni kell a látogatókat a tudnivalókról.

 

További külföldi hírek a Magyar Turisztikai Ügynökség gyűjtésében itt olvashatók.