Kínai motívum az Air France gépein

 2014. május 27. 14:07

Az Air France május elejétől 2014 végéig egy Airbus A380-as típusú gépét kínai motívummal pan changgal díszíti – ez egy végtelen szalag - abból az alkalomból, hogy fél évszázaddal ezelőtt jöttek létre a diplomáciai kapcsolatok a két ország között.

A szerencsét hozó szalaggal díszített gépet az Air France hosszú távú hálózatán belül működteti.

A Franciaország és a Kínai Népköztársaság között fennálló diplomáciai kapcsolat 50. évfordulója egy lehetőség számunkra, hogy még tovább bővítsük a két ország közti szívélyes barátságot és sikeres cserekereskedelmet. A jövőben is – csak úgy, mint a múltban – az Air France útvonalak jelentik majd az igazi összekötő kapcsot ebben az immár öt évtizedes kapcsolatban – fogalmazott Frédéric Gagey, a légi társaság elnök-vezérigazgatója.

1966. szeptember 20-án landolt az első Párizs-Sanghaj járat Kínában. A Boeing 707-es 22 óra 25 perc alatt, és négy megállóval (Athén, Kairó, Karacsi, Phnompen) teljesítette akkor az utat. Az Air France és a KLM voltak az első európai légitársaságok, amelyek járatokat kezdtek üzemeltetni Pekingbe, Sanghajba, Kantonba, Hangcsouba, Csengtuba, Vuhanba és Hsziamenbe. Ma már az Air France szállítja a legtöbb utast Európa és Kína közt. Az Air France – KLM Kínába indított heti járatszáma eléri a 128-at.