Kínai turistából van a legtöbb Kambodzsában

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 27. 15:16

A Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztériumának jelentése szerint az év első 6 hónapjában az országba látogató turisták száma elérte a 3 milliót, ami 12,7%-os növekedésnek felel meg. A legtöbben Kínából és Vietnamból érkeztek, őket követik a laoszi és dél-koreai turisták.

Korábban történt

A távol-keleti országba érkezett majdnem 1 millió kínai turista a bejövő összforgalom 31%-át tette ki. Enyhén, 1.5%-al csökkent a Vietnamból érkező turisták száma, de a szomszédos ország így is a második legfontosabb küldő ország 529 ezer turistájával.  Európából a legtöbben Franciaországból és az Egyesült Királyságból érkeztek. A Kambodzsai Utazási Irodák Szövetsége szerint az év  végére 6 millió turista érkezésével számolnak.

Angkor ősi városa Kambodzsa legnépszerűbb attrakciója

Fotó: pixabay

A megnövekedett idegenforgalommal nem igazán tud lépést tartani a kínálat, mivel hiány van az idegenforgalmi szolgáltatások, munkaerő és szállások területén. Az idegenforgalmi szervek komoly lépéseket tesznek, hogy a főszezonra jobban ki tudják elégíteni az igényeket.

Az első félévben beérkező turisták közül 66,8%-a légi úton érkezett, míg a közúton és hajóval érkezők a maradék 33,2%-ot tették ki, tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztériumának kelet-európai képviselője.

Kapcsolódó cikkek