Kínai turisták kedvét keresi a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2019. május 03. 11:16

Kifejezetten a távol-keleti utazók számára fejleszti szolgáltatásait a budapesti repülőtér. Bevezetik az Alipay és a Unionpay elektronikus fizetési formát, és kínai nyelvű tájékoztató táblákat helyeznek ki.

A tavalyi évben a Kínából Budapestre  légi úton érkező utasok száma meghaladta a 200 000 főt. Az idei évben ennél sokkal több kínai turista várható Magyarországra, nem utolsósorban azért, mert június 7-től heti háromszor közlekedve elindul a Shanghai Airlines közvetlen Sanghaj-Budapest járata.

A várható igényekre felkészülve a Budapest Airport egy sor új szolgáltatást vezet be, amelyeket kifejezetten a kínai turisták számára fejlesztettek ki. A repülőtér üzemeltetője a Heinemann Duty Free-vel karöltve idén két új, a kínai turisták által kedvelt elektronikus fizetési formát, az Alipayt és a Unionpayt is elérhetővé teszi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén lévő duty free üzletekben. Ezeket a digitális fizetési formákat rövidesen más kereskedelmi és éttermi egységekben is bevezethetik a SkyCourtban és a terminálokon.

A közvetlen Sanghaj-Budapest járatnak köszönhetően az eddiginél több kínai turista várható

Fotó: Budapest Airport

Az idei év második felétől egy sor helyen kínai nyelvű tájékoztató táblákat is kihelyeznek a repülőtéren. Egyebek mellett olyan, a kínai turisták számára lényeges információt tesznek ezzel elérhetővé, hogy például merre találhatók az ÁFA-visszatérítési pontok, hol vannak a kiemelt várók (a légitársasági lounge-ok), a találkozó pontok vagy éppen a mosdók. Ezen felül a Budapest Airport alkalmazott egy mandarin nyelven (hivatalos kínai) beszélő marketing specialistát, akinek kifejezetten a kínai utazók számára fontos szolgáltatások körét kell hozzáférhetővé tennie a terminálokon.

Ebbe a körbe tartozik az a szolgáltatás is, amivel tavaly július óta kínai nyelven is elérhető és jól működik a Budapest Airport okostelefonokra fejlesztett applikációja. Az alkalmazáson keresztül a legfontosabb repülőtéri információk érhetők el, egyebek mellett a járatok érkezésének és indulásának friss információja, és az, hogy mi hol található a terminálon.

Kapcsolódó cikkek