Kinyithattak a szállodai fürdők a Maldív-szigeteken

 2012. január 05. 13:57

A Maldív-szigeteki kormány feloldotta a múlt héten a Turisztikai Minisztérium által bevezetett szállodai spa-kra és masszázsokra vonatkozó tilalmat. Mohamed Nasheed elnök sajtótájékoztatón közölte: a kormány arra kéri a Legfelsőbb Bíróságot, hogy vizsgálja meg, vajon a létesítmények üzemeltetése megfelel-e az ország alkotmányában foglaltaknak, addig viszont azonnali hatállyal visszavonja a tiltást.

Az elnök biztos abban, hogy az összes állami szerv felismeri a nemzeti fejlesztések prioritását és nem károsítja az idegenforgalmat, és tisztában van azzal is, hogy a maldívok túlnyomó többsége elutasítja a vallási szélsőségeket és az ország által 800 éve követett mérsékelt iszlám vonalat követi.
A fürdők bezáráshoz az ellenzék december 23-i tüntetése vezetett, amelyet az „iszlám védelmében” hívtak össze és egyes szónokok követelték az iszlám állam létrehozását. A megmozdulás után rendelte el a kormány a fürdők bezárását.
Az elnöki iroda közleménye szerint a tilalom bevezetése után a főként szállodatulajdonosok által befolyásolt ellenzéki vezetők meggondolták magukat és elhatárolódtak a turizmus károsítására tett intézkedésektől. (eTN Rush)