Kishajókikötőt alakítottak ki a szegedi belvárosban

Forrás: MTI

 2020. augusztus 31. 12:08

Negyvennyolc férőhelyes kishajókikötőt alakítottak ki a Tiszán Szeged belvárosában, a beruházás a Partfürdő szabadidőpark és kemping 300 millió forintból megvalósuló fejlesztésének része.

Ahhoz, hogy a Tisza valóban Szeged főutcájává váljon, szükség van arra, hogy a folyó megközelíthető legyen, ott élményekkel szolgáló attrakciók várják a helybélieket és a turistákat – mondta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a létesítmény hétfői átadásán.

A Partfürdőt uniós támogatással megvalósuló programban fejlesztették. Elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabdapálya, 300 méteres partszakaszon pedig horgászpályát alakítottak ki. Az önkormányzat saját forrásaiból bővítette a terület villamosenergia-ellátását is.

Összesen 300 milliót fordítottak a Partfürdő fejlesztésére (Képünk csak illusztráció, nem a helyszínen készült)

Fotó: 123rf.com

A 300 millió forintos fejlesztés utolsó beruházása a város központjában, a Belvedere palotával szemben, a Tisza újszegedi oldalán, a szegedi Mahart Tisza Yacht Kft. által épített kishajókikötő. Az úszómű a pihenni vágyók mellett kiszolgálja a vízi sportok kedvelőit, a vízitúrázókat, horgászokat is. Az úszóművet 15 méteres bejáró kapcsolja össze a parttal. Központi, több mint 300 négyzetméteres mólója elsődlegesen vízi pihenőhelyként működik. Ehhez az egységhez 96 méteres kikötőmóló kapcsolódik, melynél 48 hajó helyezhető el.