Kiss Róbert Richárd a norvég hajóutakról

Forrás: turizmus.com

 2019. április 24. 15:47

A tengerjáró hajók olykor szárazföldön nem megközelíthető, vadregényes tájakra is elvezetnek. A Trend Fm Kultúrpart című műsorának fókuszában ezúttal a norvég hajóutak álltak.

„Mi magyarok kalandozó nemzet vagyunk. Bárhová utazunk, szeretjük felfedezni a látnivalókat: beszippantjuk a helyi illatokat, megkóstoljuk a különlegességeket, elmerülünk a piacok forgatagában. Ezzel szemben az amerikai vendégek nagy része kifejezetten azért indul tengeri utakra, hogy élvezze a hajók szolgáltatásait. Gyakran ki sem teszik a lábukat a hajóról, mégsem unatkoznak, hiszen az úszó monstrumokon rengeteg szórakozási lehetőség adódik” – beszélt a sajátos műfajáról Kiss Róbert Richárd újságíró, turisztikai szakember.

A norvég fjordok látványa páratlan

Fotó: www.neckermann.hu

A tengerjáró hajókat hatalmas, úszó városként kell elképzelni, ahol napközben többféle medence és számos aktív kikapcsolódási lehetőség közül lehet választani, esténként moziba mehetünk, vagy izgalmas színházi előadásokat tekinthetünk meg. A kulturális műsorok során nem kell nyelvi nehézségektől tartani, hiszen az előadások rendkívül látványosak, a hangsúly a cselekményen, és nem a párbeszédeken van.

Menet közben ráadásul gyakran olyan, képeslapra illő tájakban gyönyörködhetünk, melyek hagyományos, szárazföldi úton nem megközelíthetők. A norvég fjordvidékre érkezők páratlan látványra számíthatnak, a szűk öblök partján emelkedő meredek hegyek látványa garantáltan rabul ejt minden látogatót.

A Neckermann hajóútjairól ITT és ITT írtunk korábban.

(x)

Kapcsolódó cikkek