Kisütött a nap Sartin

Forrás: turizmus.com

 2019. július 12. 11:02

Az IBUSZ utasai is jól vannak a görög vihar után, amelynek idején az érintett településeken 255 utasuk tartózkodott, személyi sérülés nem történt. Sartin lassan normalizálódik a helyzet, a buszos és hajós kirándulások elindultak.

Mint arról korábban beszámoltunk, július 10-én 23 óra körül nagy erejű vihar pusztított Görögország északi részén, a Chalkidiki-félszigeten.

Az Aeolus Utazási Iroda és az Apollon Travel után az IBUSZ is jelezte szerkesztőségünknek, hogy utasaik jól vannak, szálláshelyeik biztonságosak, nem keletkezett bennük kár. A vihar után a helyi idegenvezetők személyesen keresték fel a vendégeket és ellenőrizték le a szálláshelyeket.

Sartin lassan normalizálódik a helyzet, a buszos és hajós kirándulások elindultak

Fotó: sokszinuvidek.hu

 

Mint megtudtuk, az üzletek és vendéglátóhelyek többsége már csütörtökön kinyitott, az aggregátoroknak köszönhetően tudtak ehhez elegendő áramot termelni.

A folyamatos munkálatoknak köszönhetően az utcákat, a partot jórészt kitakarították, az áramszolgáltatás, valamint a vízellátás a legtöbb helyen a kora esti órákra helyreállt.

A július 12-i, reggeli, friss információk szerint Sarti egy kis részén hiányzik még az áramszolgáltatás, mert egy kidőlt villanyoszlopot kell pótolni, hamarosan az is megtörténik.

Mind a buszos, mind a hajós kirándulások elindultak. Az utak jól járhatók, így autóval és autóbusszal is megközelíthetők az üdülőtelepülések – tájékoztatott az IBUSZ.