Kiszámolja az utasok ökológiai lábnyomát a Wizz Air új szolgáltatása

Forrás: turizmus.com

 2020. november 09. 19:30

A légitársaság olyan, a szén-dioxid-kibocsátást nyomon követő rendszert vezet be, amely lehetővé teszi az utasoknak, hogy kiszámolják a repülésük környezeti hatását, illetve a repülésük során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

A rendszert az éghajlatváltozással kapcsolatos technológiákkal foglalkozó CHOOSE vállalattal közösen vezeti be a légitársaság. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az utasok nyomon kövessék az utazásuk ökológiai lábnyomát. miközben egyúttal megbízható, jelentős hatású éghajlatvédelmi projekteket is támogatnak.

A wizzair.com oldalon a repülési adatok megadásával vehető igénybe a szén-dioxid-kibocsátást kiszámoló rendszer, amelynek segítségével az utasok könnyen megtudhatják és azonnal kompenzálhatják is az utazásuk károsanyag-kibocsátását egy hitelesített, szén-dioxid-csökkentő projekt anyagi támogatásával. Az átutalást követően a károsanyag-kibocsátás ellensúlyozását egy online tanúsítvány igazolja vissza.

Az utasok hitelesített szén-dioxid-csökkentő projekteket támogathatnak

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air két hitelesített szén-dioxid-csökkentő projektet támogat: az erdősítéssel foglalkozó, díjnyertes Nemzetközi Kiscsoportos Faültetési Programot (TIST) Ugandában, valamint az ecuadori Pichacay város állami hulladéktelepén működő, a Hulladéklerakó-gázt Megújuló Energiává Alakító Projektet. Az utóbbi projekt keretében újrahasznosítják a hulladéklerakókban felgyülemlett metánt, hogy tiszta villamos energiává alakítsák. Mindkét projekt esetében az Ellenőrzött Szén-dioxid-kibocsátási Szabvány tanúsítja, hogy mérhető módon csökkentik a károsanyag-kibocsátást.