Kitilthatják a budai Várból a taxis hiénákat

Forrás: MTI

 2023. március 29. 12:56 / Utoljára frissítve: 2023. március 29. 15:25

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönt arról a javaslatról, amely alapján a jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a szabálytalankodó taxisok – mondta el V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester a közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte, a Várban évek óta problémát jelentenek a "hiénataxisok", akik tilosban parkolnak, és – elsősorban a külföldi turistákat – eltúlzott árakon szállítják. Hozzátette: egyeztetést hívott össze a taxiszervezetek képviselőivel, a Fővárosi Önkormányzattal, a BKK-val, és ennek nyomán kezdeményezték a parkolási rendelet módosítását, amelyről szerdán dönthet a közgyűlés.A módosítás nyomán a szabályokat megszegő taxisokat fél évre kitilthatják a Vár területéről. Az ellenőrzést a Budavári Önkormányzat közterület-felügyelete és parkolási társasága végzi majd.

Frissítés: A közgyűlés többsége úgy döntött, a jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a vári védett övezetben közlekedési szabályszegést – közlekedési szabálysértést, a közösségi együttélés közlekedési jellegű szabályainak megsértését vagy más, közigazgatási szankcióval sújtható szabályszegést – elkövető taxisok.

(Nyitókép: 123rf.com)