Kiugró repülős forgalmat generál a Sziget Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 11. 17:01

A repülőjegyfoglalások alapján idén az Egyesült Királyságból, majd Írországból érkezik ide a legtöbb bulizni vágyó, de összefuthatunk francia, olasz, német, spanyol, görög és svéd fesztiválozóval is. Idén is vannak olyanok, akik az óceánon is átkelnek a 6 napos buli kedvéért.

Köztudott, hogy a Sziget Fesztivál népszerű a külföldiek körében, a környező országokból bizonyára sokan jönnek autóval, vonattal. A cseh utazástechnológiai vállalat, a Kiwi.com belenézett a foglalási adataiba, hogy vajon hányan érkeznek ilyenkor hazánkba repülővel, és honnan jönnek a legtöbben.

Idén is kiugró repülős forgalmat generál Budapestre a Sziget Fesztivál

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Az eredmény is azt mutatja, hogy a Sziget komoly hatással van hazánk turizmusára, hiszen amikor lehetett fesztivál, akkor az utóbbi években ez volt a kiugró hét az ideutazók számát tekintve.

Ahogy 2018-ban, úgy idén is az Egyesült Királyságból érkezhet a legtöbb bulizni vágyó, 2019-ben pedig a franciák alkothatták a szigetlakó külföldiek legnépesebb csoportját

2018-ban az Egyesült Királyságból érkeztek a legtöbben hazánkba az augusztus 6-i héten, megelőzve Franciaországot és Oroszországot. A Kiwi.com adatai alapján a 4 évvel ezelőtti fesztiválnak lehetett többek közt izlandi, spanyol, portugál, sőt, ausztrál résztvevője is.

2019-ben a Sziget hetében leginkább francia, amerikai és orosz bulizók utaztak hozzánk a Kiwi.com-on keresztül, de a TOP20-as listán szerepelnek olaszok, németek és új-zélandiak is, és a szomszédos országokból (Románia, Szlovákia) is többen érkeztek repülővel.

A foglalások alapján külföldről idén is az Egyesült Királyságból érkezhetnek a legtöbben a 6 napos fesztiválra. A lista élén szerepelnek továbbá az írek, franciák, németek, spanyolok, hollandok, görögök is, sőt, idén is összefuthatunk olyanokkal, akik a tengeren túlról (USA, Új-Zéland) látogatnak el a Hajógyári-szigetre.

A foglalási adatok alapján minden 4. idelátogató meghosszabbítja a fesztivált, és összesen 1-2 hetet tölt el hazánkban.

*az adott évek augusztus 7-ig leadott foglalásai alapján a Kiwi.com-on keresztül