Kiutazási illetéket vezet be Malajzia

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 30. 16:39

Szeptember elsejétől 1,7 és 32 euró közötti értékű kiutazási illetéket kell fizetniük a Malajziából külföldre induló utasoknak, kivéve az átszállókat.

A nemrég kiadott miniszteri rendelet szerint az utazási illeték mértékét a célállomás és az utazási osztály határozza meg.

Amennyiben az úti cél a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségébe (ASEAN) tartozó ország, mint Thaiföld, Szingapúr, Kambodzsa, Indonézia, Laosz, Mianmar, Brunei, Vietnam vagy a Fülöp-szigetek, akkor turista osztályon 8 maláj ringgitet (1,7 euró), üzleti és első osztályon pedig 50-et (10,7 euró) kötelesek fizetni az utasok – írja az AirPortal.

Amennyiben nem délkelet-ázsiai ország a célállomás, turistaosztályon 4,3 eurónyi, üzleti és első osztályon 32 eurónyi maláj ringgit a tarifa.

Nem kell megfizetni az utazási illetéket 2 év alatti gyerekeknek, valamint a Malajziában kevesebb mint 12 órát eltöltő átszálló utasoknak.

Az illetéket a belföldi turizmus fellendítése érdekében vezették be

Fotó: Pixabay

Az új adót nem a helyszínen kell leróni, hanem a repülőjegyek árazásánál felárként kalkulálják a légitársaságok, így várhatóan valamennyivel drágulnak a malajziai indulású repülőjegyárak. Egy ilyen új adó bevezetése minden bizonnyal csökkenti majd a malajziai repterek utasforgalmát.

Az illetéket a belföldi turizmus fellendítése érdekében vezették be, ugyanis a belföldi járatokra nem vonatkozik.

Kapcsolódó cikkek