Kiváló értékelést kapott a budapesti repülőtér biztonsága

Forrás: turizmus.com

 2021. január 27. 16:15

Egyértelműen érezhető színvonal-emelkedést eredményeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megvalósult fejlesztések – ez derült ki a 2020 utolsó negyedévében végzett nemzetközi utaselégedettségi felmérésből (ASQ).

A kutatás keretében az utasok 37 különböző szempont alapján értékelték az őket leginkább érintő repülőtéri szolgáltatásokat.

Az ASQ felmérés minden negyedévben a legfontosabb mutató a Budapest Airport számára, hiszen közvetlenül az utasok értékelése alapján tükrözi vissza a repülőtér-üzemeltető által végrehajtott fejlesztéseket és az utasszolgáltatások minőségét.

budapest_airport_BA

Az általános elégedettségi szint 2020 utolsó negyedévében elérte a kiemelkedően jónak számító 4,17 pontot

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Épp ezért a Budapest Airport úgy döntött, hogy 2020-ban is elvégzi az elégedettségi felmérést, lehetőséget biztosítva az utasoknak arra, hogy visszajelzést adhassanak a repülőtéri környezettel kapcsolatos benyomásaikról – írta a cég közleményében.

A Budapest Airport csak tavaly 74 millió eurót (26 milliárd Ft) fordított olyan repülőtéri fejlesztésekre, amelyek döntő része az utasszolgáltatásokat, a terminál infrastruktúrát és a repülőtéri környezetet érinti.Ha pedig az elmúlt két évet vizsgáljuk, a fejlesztésekre fordított összeg eléri a 167 millió eurót. Ezek a fejlesztések a független szolgáltató által végzett felmérés eredményein is jól láthatóak: a megkérdezettek általános elégedettségi szintje 2020 utolsó negyedévében elérte a kiemelkedően jónak számító 4,17 pontot.

A terminál általános atmoszférájára adott pontszám a 2019 azonos időszakában mért 3,79 pont után 2020 utolsó negyedévében jóval magasabb, 4,09 pontos értékelést kapott.

Az utastájékoztatási rendszer és a repülőtéren történő eligazodás 5-ös skálán 4 pontot meghaladó értékelést kapott  – ehhez a tavalyi évben megújult eligazító táblák, az újonnan bevezetett várakozási idő és sétatávolság-kijelzés is hozzájárult.

A legjobbra értékelt szempontok között szerepel a biztonsági ellenőrzés alapossága, a személyzet segítőkészsége és a biztonságérzet, és 2019-hez képest szintén sokat javult a repülőtéri mosdók értékelése is. Ez utóbbi téren a Budapest Airport az elmúlt években jelentős bővítést hajtott végre, melynek során 75%-kal nőtt a mellékhelyiségek kapacitása.

A legalacsonyabb pontszámot jellemzően a repülőtér közúti megközelítését érintő szempontok kapták, továbbá az utasok alacsonyabb értékeléssel illették a parkolók, és – a fogyasztói felmérésekre jellemző módon – bizonyos termékek ár-érték arányát is.

A 2020 október-december között mért eredmények összességében az utasszolgáltatások és a repülőtéri környezet színvonalának folyamatos emelkedését mutatják.