Kiváló főszezont zárt a BAHART

Forrás: turizmus.com

 2017. október 11. 17:09

Rekordteljesítményt ért el a Balatoni Hajózási Zrt. a főszezonban. Arról, hogy milyen lépéseket tettek ezért az eredményért, Kollár József vezérigazgató beszélt a Trend Fm turizmus.com című műsorában.

Az előző évben tizennégy éves rekordot döntött meg árbevétel szempontjából a BAHART, melynek okán óvatosan tervezték a 2017-es évet – mondta el Kollár. Előreláthatóan azonban a tervet nem csak teljesíteni, de akár felmúlni is képesek lesznek.

A forgalmi kimutatások alapján szépen levezethető, hogy bár sokan azt hihetik, a jó idő minden balatoni szolgáltatásnak kedvez, ez a hajózás esetében nincs így. Míg az előszezonban kiemelkedő többletet mérhettek, ahogy beköszöntött a nyári hőség, ez látványosan visszaesett. A személyhajózás tekintetében két százalékos visszaesés volt tapasztalható 2016-hoz képest, az idei terv ugyanakkor így is kényelmesen elérhető maradt.

A vezérigazgató kiemelte a marketing fontosságát. Stratégiájuk része azon kuponfüzetek, melyeket az utasok a jeggyel kaphatnak, és amelyek számos kedvezményt nyújtanak a balatoni szolgáltatásokból. A BAHART érdeke, hogy a balatoni turisztikai helyszíneket, attrakciókat népszerűsítse, remélve, hogy a látogatók hajóval keresik majd fel azokat. Ehhez kapcsolódik szlogenjük: „az élményhez hajó visz”.

Marketingstratégiájukról és a futó, illetve befejezett fejlesztésekről további részletek az interjúban hallhatók.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek

Egymillió utas a kompokon

2017. augusztus 31.