Kivonul a Ryanair négy romániai repülőtérről

Forrás: MTI

 2022. december 14. 20:08

Négy romániai repülőtérről vonul ki 2023 tavaszán a Ryanair. A fapados légitársaság a nagyváradi, a temesvári, a nagyszebeni és a suceavai repülőtérről induló valamennyi járatát felfüggeszti meghatározatlan időre – közölte a Boardingpass.ro légi közlekedési szakportál.

A Ryanair nem vonul ki teljesen Romániából, a bukaresti, kolozsvári és jászvásári repülőtérről március után is összesen 41 járatot üzemeltet.

A szakportál kérdésére a légitársaság azt közölte, hogy a négy repülőteret a "hosszú távú ösztönző lehetőségek hiánya" miatt kénytelenek elhagyni.
Nagyváradról jelenleg a londoni Stansted repülőtérre, illetve a Milánó közelében levő bergamói repülőtérre indulnak Ryanair-járatok. Ezeket március végétől már nem indítják. Nem indulnak már újra a téli hónapokra felfüggesztett bolognai és weezei járatok sem.

Temesvárról Bergamóba és Bukarestbe repültek az ír légi társaság gépei, a bukaresti járatokat már korábban felfüggesztették, a bergamóiakat március végétől szüneteltetik.

A "hosszú távú ösztönző lehetőségek hiánya" miatt vonul ki négy román repülőtérről az ír fapados

Fotó: 123rf.com

A Ryanair kivonulása a nagyszebeni repülőteret érinti a leginkább, ahonnan kilenc irányba szálltak a diszkont-légitársaság gépei. A trevisoi, brüsszeli, dublini és bécsi járatok március végéig repülnek még, a bolognai, billundi, corfui, milánói és liverpooli járatokat már a téli hónapokra felfüggesztették, de ezek sem indulnak újra tavasszal.

A suceavai repülőtérről szintén március végéig lehet még Ryanair-géppel repülni Brüsszelbe, Dublinba, Manchesterbe, Milánóba, Rómába és Trevisóba. Az innen működtetett bécsi járatot már korábban felfüggesztették.

Az Ebihoreanul.ro portál szerint Nagyvárad önkormányzata 2020 őszén állapodott meg a légitársasággal arról, hogy 800 ezer eurós támogatás ellenében négy nemzetközi járatot indít az akkor frissen korszerűsített repülőtérről. Az összeg felét a szerződés aláírásakor fizették ki, a másik felét a járatok újraindításakor. Három hónappal a támogatási szerződés lejárta után a Ryanair bejelentette a távozását.

Marius Gidea, a nagyszebeni repülőtér igazgatója a Turnulsfatului.ro helyi portálnak elmondta: a légitársaság nagyobb összegű támogatást kért annál, amit a repülőtér eddig adott neki, erre azonban nem volt lehetőség. Hozzátette: igyekeznek más szolgáltatókkal tárgyalni az űr betöltéséről.