Repülőteret vált az Air France Párizsban, kivonul az Orlyról

Forrás: turizmus.com

 2023. október 20. 13:58

Az Air France 2026 nyaráig egyetlen útvonal kivételével minden járatát áttelepíti a Párizs-Orly repülőtérről a Charles de Gaulle-ra.

Az Air France közleménye szerint az intézkedés oka, hogy a Párizs déli részén lévő Orly repülőtéren üzemeltetett belföldi járatok forgalma drasztikusan, 40 százalékkal csökkent 2019 és 2023 között, ezen belül az egynapos oda-vissza utak száma 60 százalékkal visszaesett. A légi utazás iránti kereslet csökkenéséhez hozzájárult, hogy a vasúti utazás választása egyre népszerűbbé vált a belföldi utazók körében, amit a kormány is támogatott, valamint a személyes találkozók nagy részét felváltották a videókonferenciák.

Áttelepíti járatait az Air France 2026-ra

Fotó: 123rf.com

 

A terv szerint az Air France minden belföldi és nemzetközi járatát a Párizs-Charles de Gaulle reptérről üzemelteti majd 2026 nyarától, Orlyn az egyetlen kivételt a közszolgáltatási szerződés (PSO) alapján, állami támogatással üzemeltetett korzikai útvonalak jelentik, amit az Air Corsicával közösen tart fenn a cég – írta meg az AirPortál.

Az elképzelés szerint 2026-ig az Air France még fenntartaná járatait az Orly repülőtér és Toulouse, Marseille, Nizza, valamint a francia tengerentúli területek, például Pointe-à-Pitre, Fort-de-France és Saint-Denis (Réunion) között.A bejelentés szerint jelenleg folyamatban van egyeztetés az érdekképviseletekkel, bár nem terveznek tömeges leépítéseket, inkább önkéntes áthelyezések és távozások révén kezelik majd a változást.