Kivonult Bécsből a Thai Airways

Forrás: turizmus.com

 2021. január 08. 19:42

Megszüntette bécsi útvonalát az átszervezés alatt álló, veszteséges thai nemzeti légitársaság, és bezárta schwechati irodáját is.

A koronavírus-járványt követően sem térnek vissza az osztrák főváros repülőterére a Thai Airways járatai. A légitársaság tavaly év végén elbocsátotta utolsó nyolc ott dolgozó alkalmazottját, és bezárta schwechati irodáját – írja az AIRportal az Aerotelegraph értesülésére hivatkozva.

A légitársaság 2017. november 17-én, 24 éves kihagyás után tért vissza a bécsi repülőtérre, ahová kezdetben heti négy alkalommal repült 348 férőhelyes Boeing 777-300ER gépeivel Bangkokból. A következő év áprilisától heti ötre bővítették a járatok számát, de már a kisebb kapacitású, 256 utas szállítására képes Boeing 787-8 Dreamliner típussal repültek az útvonalon. A 2019/20-as téli menetrend kezdetétől napi rendszerességűre sűrűsödtek a járatok.

A koronavírus-járvány miatt azonban a légitársaság 2020. március 23-tól felfüggesztette bécsi járatait, az utolsó gép mindössze négy utassal teljesítette Bangkokba a visszautat.

A Thai Airways három éve, 24 év kihagyás után tért vissza a bécsi repülőtérre

Fotó: 123rf

Ezt követően bizonytalan volt, hogy a pénzügyi gondokkal küzdő, átszervezés alatt álló, flottáját jelentősen csökkentő légitársaság a világjárványt követően visszaállítja-e járatait az útvonalon, ám december végén kiderült, hogy erre már nem kerül sor.

A schwechati repülőtérről induló utasok viszont így sem maradnak majd közvetlen thaiföldi összeköttetés nélkül, ugyanis az Austrian Airlines mellett a tajvani EVA Airways – békeidőben – hetente több olyan járatot is üzemeltet majd, amely közbenső bangkoki leszállással repül Tajpejbe.

Korábban írtunk arról, hogy a thai nemzeti légitársaság tetemes adósságot halmozott fel az elmúlt években, a koronavírus-járvány miatt pedig teljesen felfüggesztette a repülést és csődvédelembe menekült.