KLM: a legpontosabb légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2015. január 31. 18:26

A legnagyobbak közt is a legpontosabb – a FlightStats statisztikai adatainak összesítése után 88,7%-os teljesítménnyel ezt a rangos elismerést érdemelte ki a Holland Királyi légitársaság, megelőzvén olyan neves piaci szereplőket, mint a SAS, Iberia, vagy éppen a Japan Airlines.

A TOP10-ben idén is helyet kapott a Saudia, ANA, Lufthansa, airberlin, LAN Airlines, és a Szingapúr Airlines. A fapados kategóriában az Iberia Express volt a befutó, Latin-Amerikában a Copa Airlines, Észak-Amerikában az Alaska Airlines, Európában a Finnair.

 

Az FlightStats elismerése csak megerősíti a KLM elkötelezettségét az utasoknak nyújtandó legmagasabb minőségű szolgáltatások iránt. A KLM a jövőben is a "D0"pontosság minősítésre fókuszál, a FlightStats által megengedett, "D15"-ös pontossági standard ugyanis magasabb, mint amit a KLM saját magával szemben felállított, támogat.

A FlghtStats immár hatodik éve díjazza a légitársaságok és repülőterek pontosságát. Ennek érdekében a szervezet megfigyelése a világ minden sarkára kiterjed, naponta 150ezer! repülést regisztrálnak, kizárólag az olyan landolásokat minősítik "időben érkezés"-nek, amelyek kevesebb, mint 15 perces késéssel érkeznek célba.