KLM: holland sztárszakács a fedélzeten

Forrás: turizmus.com

 2015. január 25. 00:23

Jonnie Boer háromcsillagos séf ételkreációi január 22-től október 26-ig lesznek elérhetők a World Business osztályon, az Amszterdamból induló járatok fedélzetén.

„A KLM örömmel dolgozik ismét együtt Jonnie Boer séffel. A World Business osztályunk utasai már 2010-ben is nagyra értékelték az általa összeállított ételeket. Jonnie most három kiváló menüt dolgozott ki a következő kilenc hónapra." – fogalmazott Paul Elich, a KLM fedélzeti szolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke.

 

Jonnie és felesége, Thérése Boer így nyilatkozott az együttműködés kapcsán: „Megtisztelő a KLM-mel való újabb együttműködés. A közös munkánk eredményeként a lehető legmagasabb szintű, fantasztikus kulináris élményt biztosítjuk."Jonnie Boer feleségével, Thérése-zel közösen üzemelteti De Librije nevű éttermét Zwolle városában. A háromcsillagos vendéglőt a világ ötven legjobbja közé sorolják. Thérése Boer a hely háziasszonya és sommelier-je. Az étterem mellett Jonnie és Thérése tulajdonában van a Librije's Shop, a Librije's Hotel és a Librije's Atelier szakács- és borászakadémia is.

A KLM folyamatosan fejleszti fedélzeti termékeit, szolgáltatásait. Ennek egyik példája a World Business osztály teljesen megújított kabinja, amelyet a Boeing 747-es flottán valósággal új életre keltettek. A Boeing 777-200-as állományon jelenleg is zajlik a kabinok felújítása, a World Business és az Economy osztályon egyaránt. Ami a szolgáltatásokat illeti, a World Business osztályon már évek óta vezető holland szakácsok fogásait fogyaszthatják az utasok. A neves séfekkel és sommelier-kkel való együttműködést továbbra is folytatja a holland királyi légitársaság, a fedélzeti szolgáltatásokba való folyamatos beruházásoknak köszönhetően. A közelmúlt menüi olyan nevekhez fűződtek, mint: Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder és Richard van Oostenbrugge.