Klubesteken hozzák közelebb Japánt

Forrás: turizmus.com

 2016. június 20. 13:15

Japánspecialista Klub néven új programsorozatot indított útjára a Japánspecialista utazási iroda. A havi rendszerességgel megrendezett tematikus esemény célja, hogy hasznos ismeretekkel segítse a szigetország iránt érdeklődőket.

Sokak álma eljutni Japánba, amely lenyűgöző kultúrájával, izgalmas történelmi emlékeivel és páratlan gasztronómiájával egyike a hőn áhított utazási célpontoknak. Ám számtalan váratlan helyzettel szembesülhetnek, ha előzetesen nem tájékozódnak megbízható információforrásból. Emiatt jött létre az új klubest, amely a Japán iránt érdeklődők közvetlen fóruma kíván lenni – mondta el Simon Karolina kiutaztatási vezető. A szervezők célja, hogy az elmúlt 12 év során összegyűjtött tapasztalataikat egy jó hangulatú vacsora, valamint szakértők társaságában osszák meg a jelenlévőkkel.

A regisztrációhoz kötött, limitált létszámú Japánspecialista Klub már az első alkalommal, június 15-én telt ház előtt zajlott a Komachi Bisztróban, ahol a résztvevők a japán gasztronómia világában kalandozhattak.

Fotó: Japánspecialista

 

Gasztrokalauzuk Fukui Yusuke festőművész volt, aki azon túl, hogy lassan 20 éve tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, egyben a japán ételek szakértője is. Interaktív előadás keretében a vendégek bepillantást nyerhettek a tradicionális japán ételek és italok titkaiba, majd élőben is megízlelhették az elmondottak kis szeletét, például az ume bort, az udont, a tsukemonót vagy a karaagét.

A gasztronómiai kitekintés után a japán kultúra vette át a főszerepet a teremben; a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két japán hallgatója, egy zongorista és egy operaénekes művész elevenítette fel a Ghibli-mesék zenéit tradicionális japán viseletben.

A következő tematikus klubestet legközelebb várhatóan július végén rendezik meg a Japán iránt érdeklődők számára.