Koktélkülönlegességek a fedélzeten

Forrás: turizmus.com

 2017. május 20. 06:52

Júliustól egyedi koktélkínálattal várja a La Premiére osztály utasait az Air France – adta hírül a légitársaság.

Colin Peter Field - a párizsi Ritz hotel vezető bartendere - által dedikált koktélkínálattal bővítik a Boeing 777-300 és az Airbus A380 gépekkel üzemelő járatok repertoárját, legalábbis az „első osztályon”.

A júliusban induló szolgáltatás az 1920-as évek végére jellemző francia eleganciát és az azt körüllengő hangulatot hivatott feléleszteni. A XX. század elején az Air France jellemzően luxushotelek személyzetét választotta ki a fedélzeti szolgáltatások elvégzésére, ezt a hagyományt felélesztve kérték fel a párizsi Ritz hotel vezető bartenderét egy különleges koktélkínálat kidolgozására.

Colin Peter Field kamaszkorától a koktélkészítés megszállottja. Első kitüntetését mindössze 22 évesen szerezte a kifejezetten bartenderek számára rendezett Martini Word Chamionshipen. Közel 25 éve dolgozik vezető bartenderként Franciaország egyik vezető hotelében.

A tervek szerint háromhavonta frissülő koktélkínálat alapösszetevőin – calvados, konyak, Armagnac, almalé és pezsgő - nem fognak változtatni a bartenderek, a folyamatos megújulást az elkészítés módjának és a hozzávalók arányainak módosításával érik majd el. A La Premiére osztály személyzetét is felkészítik az exkluzív szolgáltatásra: az italok tökéletes elkészítésének elsajátításához különböző tréningeken képzik a közel 1150 személyből álló csapatot.

[kép címe]

Fotó: [forrás]