Kolozsvárról és Bukarestből indít járatokat Budapestre egy román légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 28. 10:13

Október közepén indítja el járatait Budapestre Bukarestből és Kolozsvárról az Air Connect, a román regionális startup-légitársaság tájékoztatása szerint hetente két-két alkalommal.

Az Air Connect járatai a cég közlése szerint október 15-től repülnek Budapestre a Bukarest Henri Coandă légikikötőből, valamint a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről – számolt be róla az Airportal.

A járatok a tervek szerint hetente két-két alkalommal, kedden és szombaton közlekednek majd a román regionális légitársaság honlapján elérhető adatok szerint.

A gépek W-alakban közlekednek majd, a Bukarest – Budapest – Kolozsvár – Budapest – Bukarest útvonalon. A gép keddenként helyi idő szerint 9 órakor száll fel a járat Bukarestből, és 9.50-kor érkezik Budapestre, majd 10.20-kor indul Kolozsvárra, ahol 12.35-kor száll le.

airconnect

A járatok a tervek szerint hetente két-két alkalommal, kedden és szombaton közlekednek majd

Fotó: Air Connect

Kolozsvárról 13.05-kor indul vissza a magyar fővárosba, ahová 13.20-kor érkezik meg, majd Ferihegyről 13.50-kor száll fel és 16.40-kor érkezik vissza Bukarestbe. A járatok szombatonként is hasonló menetrend szerint közlekednek, azonban 2 órával korábban indulnak és érkeznek.A menetrend szerinti tervezett repülési idő Budapest és Kolozsvár között 1 óra 15 perc, Budapest és Bukarest között 1 óra 50 perc.

Az öt román magánbefektető által létrehozott startup-légitársaság 2022 augusztusában kezdte meg működését, romániai belföldi útvonalak mellett az ország regionális reptereiről a környező nagyobb légikikötőkbe közlekedő, valamint nyaralójáratok üzemeltetését tervezi.